Αρχική Videos Επανήλθε ο Lauterbach, κάνει λόγο για νέα εκστρατεία εμβολιασμού

Επανήλθε ο Lauterbach, κάνει λόγο για νέα εκστρατεία εμβολιασμού

0

Αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες «βλέπει» ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Karl Lauterbach. Είναι κάτι μάλιστα που επεσήμανε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου έδωσε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Robert Koch, Lothar Wieler. «Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στην αρχή ενός κύματος φθινοπώρου και χειμώνα», είπε ο Lauterbach.

«Αυτό μπορεί ήδη να παρατηρηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία, το Βέλγιο και η Γαλλία». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch ο οποίος είπε τα εξής: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα, παρόλο που βρισκόμαστε σε μια σχετικά καλή και σταθερή κατάσταση». Δεν υπάρχει ακόμη μαζική αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Wieler.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού που δεν προκαλούνται μόνο από τον κορωνοϊό. Ο Λάουτερμπαχ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των μολύνσεων θα μπορούσε σύντομα να αυξηθεί ξανά και να γίνει τετραψήφιος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή R είναι επί του παρόντος 1,4, που είναι μια «πολύ υψηλή τιμή», όπως είπε. «Η πτώση δεν θα είναι εύκολη», εξήγησε. Και έκανε λόγο για νέα εκστρατεία εμβολιασμού που θα αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους και θα ξεκινήσει σε δυο εβδομάδες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments