Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επαγγελματίες ανέργους δημιούργησε η κρίση!

Επαγγελματίες ανέργους δημιούργησε η κρίση!

0
Dodekanisos

Ακούμε καθημερινά και όντως έτσι είναι, πως δηλαδή  η ανεργία κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τα ποσοστά της υπολογίζονται  πολύ μεγαλύτερα, από τα επίσημα, καθώς χιλιάδες άνεργοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετωπίζουν όσοι έχουν πανεπιστημιακή  μόρφωση γιατί, αφενός δεν υπάρχει στον κλάδο τους μεγάλη ζήτηση  και αφετέρου δεν τους προτιμούν οι εργοδότες, φοβούμενοι ότι θα έχουν μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις.

Ωστόσο…. δυστυχώς αποτελεί θλιβερή διαπίστωση πως αρκετοί κυρίως νέοι, επικαλούμενοι την κρίση, έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματίες ανέργους.

Βολεύονται με το χαρτζιλίκι από τους γονείς και τους παππούδες και δεν ψάχνουν καν για δουλειά.

Όταν βρεθεί κάποια εργασία τότε ξεκινούν τις γνωστές δικαιολογίες: η δουλειά είναι δύσκολη, οι ώρες είναι πολλές και τα χρήματα λίγα.

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, με τους οποίους συνομιλήσαμε για το θέμα  επιβεβαιώνουν αυτήν την νέα τάση, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως ευτυχώς η κατηγορία αυτή δεν είναι ο κανόνας, καθώς  υπάρχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας που είναι διατεθειμένοι  να ανταποκριθούν άμεσα σε κάθε ευκαιρία για εργασία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments