Αρχική Αθλητικά νέα Έπαιξε κατάκτηση Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντί για το EURO

Έπαιξε κατάκτηση Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντί για το EURO [pic]

0
Πηγή: theguardian
Dodekanisos

Ένας φίλαθλος θέλησε να ποντάρει 300 δολάρια στο να κατακτήσει η Ιταλία το EURO. Ωστόσο κάπου μπερδεύτηκε. Αντί να ποντάρει κατάκτηση Ιταλία στο EURO, έβαλε Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Κατάρ!

Αυτή την στιγμή ο φίλος θα πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του, καθώς η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από την καθιέρωση του EURO το 1960 μέχρι και σήμερα μόνο δύο ομάδες κατέκτησαν EURO και έπειτα το Μουντιάλ. Πρόκειται για την Ισπανία και την Γερμανία. Ενώ μία φορά συνέβη το αντίστροφο. Δηλαδή κατάκτηση Μουντιάλ και έπειτα EURO, πράγμα που είχε πράξει η Γαλλία. 

Στον τελικό του EURO 2008 οι Ισπανοί νίκησαν 1-0 την Γερμανία. Ενώ δύο χρόνια μετά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 οι Ισπανοί κέρδισαν 1-0 την Ολλανδία στην παράταση.

Στον αντίποδα στο EURO 1972 η τότε Δυτική Γερμανία κέρδισε 3-0 στον τελικό την τότε Σοβιετική Ένωση. Ενώ στο Μουντιάλ του 1974 οι Δυτικογερμανοί επικράτησαν 2-1 των Ολλανδών στον τελικό. 

Επιπροσθέτως έχει συμβεί και το αντίθετο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 η Γαλλία νίκησε στον τελικό 3-0 την Βραζιλία. Δύο χρόνια μετά στο EURO 2000 οι Γάλλοι κέρδισαν 2-1 στην παράταση την Ιταλία και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. 

Οι πιθανότητες μπορεί να μην είναι με το μέρος του, ωστόσο στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ουκ ολίγα «θαύματα»! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments