Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Εντυπωσιακές εικόνες από το 2ο κλασικό ράλι

Εντυπωσιακές εικόνες από το 2ο κλασικό ράλι

0
DCIM101MEDIADJI_0208.JPG
Dodekanisos

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το  “2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου” με 55 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, που διοργανώθηκε σε αποκλειστική συνεργασία με τον Σύλλογο Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.τoΣάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου. Κόσμος από όλο το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, παρευρέθηκε στη πλατεία του Δημαρχείου για να θαυμάσει από κοντά τα ιστορικά αυτά αυτοκίνητα- αντίκες. Όλα ήταν εξαιρετικά οργανωμένα όπως αρμόζει σε μια τέτοιου είδους «ιστορική» εκδήλωση.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος , ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Κυριαζής Στέφανος , ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Καλλιστος  Διακογεωργίου  και ο Πρόεδρος της ΔΚ Ρόδου κ. Πάγκας Μίλτος.

DCIM101MEDIADJI_0209.JPG

Το πρωί της Κυριακής όλα τα οχήματα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τo Δημαρχείο όπου στις 11:00 έγινε η εκκίνηση του πρώτου οχήματος από τον  το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο προς Ιαλυσό, Κρεμαστή, Παραδείσι, Σορωνή, Καλαβάρδα, Μανδρικό, Κάμειρο, Κρητηνία, Μονόλιθο, Απολακκιά, Κατταβιά, Γεννάδι. Το μεσημέρι κατέφθασαν στη Λίνδο όπου έγινε η ανασυγκρότηση όλων των οχημάτων. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη βόλτα τους στη Λίνδο και γευμάτισαν στο lindosicebar. Το 2ο σκέλος του αγώνα συνεχίστηκε προς Μάσαρη, Μαλώνα, Φαληράκι, Αμμούδες.

Ο τερματισμός έγινε στο σημείο έναρξης στις 6:30 μ.μ. , στη πλατεία του Δημαρχείου, όπου απονεμήθηκαν βραβεία και αναμνηστικές πλακέτες στους νικητές του αγώνα όπως και στους συμμετέχοντες. Πιο συγκεκριμένα τη πρώτη θέση του θρυλικού σιρκουίκέρδισε ο κ. Νικολέττος με συνοδηγό τον κ.Καμπυλαυκάμε AlfaromeoLancia 75, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο κ. Πολίτης με συνοδηγό την κα. Αθανασίου με MercendesBenz 280cl και την τρίτη θέση ο κ. Κοντοστάθης με συνοδηγό την κα. Μπαλίκουμε  OpelAscona. Τη πρώτη θέση motoκατέκτησε το πλήρωμα Μενέγος-Βούρδας με BMW R60 και YongTimerοι Χατζηκαλημέρης και Μαστρογιάννης με  AlfaRomeoSpider.

Η αναβίωση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου είναι γεγονός. Αυτό που μένει τώρα είναι να καθιερωθεί ως αθλητική διοργάνωση για το νησί της Ρόδου αφού οι φίλοι της αυτοκίνησης πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις αναδεικνύεται η Ρόδος, τονώνεται η τοπική οικονομία και ο τουρισμός. Ευελπιστούμε λοιπόν το κλασικό ράλλυ αυτοκινήτου να καθιερωθεί στη Ρόδο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments