Αρχική Uncategorized Ένταση στη Γεωργοένωση

Ένταση στη Γεωργοένωση

0
Dodekanisos

«Εισβολή» στα γραφεία της ΕΑΣΔ, με άγριες διαθέσεις κατά των διοικούντων πραγματοποίησαν χθες οι απλήρωτοι σταφυλοπαραγωγοί των Δήμων Αταβύρου και Καμείρου. Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα στα γραφεία της ΕΑΣΔ, που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη από τους εξαγριωμένους σταφυλοπαραγωγούς, οι οποίοι ζητούσαν εδώ και τώρα τις παραιτήσεις των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων της ΕΑΣΔ, της ΚΑΪΡ, των διεθυντών τους, καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΪΡ.
Στο στόχαστρο των σταφυλοπαραγωγών βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΣΔ Μανώλης Πιτροπάκης και ο διευθυντής της Μανώλης Διακομανώλης, οι οποίοι τους δέχτηκαν στο γραφείο τους, ενώ απειλήθηκαν σοβαρότατα επεισόδια που αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στα γραφεία της ΕΑΣΔ.
Σε κάποιες στιγμές μεγάλης έντασης, «έπεσε» και ξύλο, ενώ τα «γαλλικά» έδιναν και έπαιρναν.
Η πορεία διαμαρτυρίας των απλήρωτων σταφυλοπαραγωγών με τα αυτοκίνητά τους (σε ορισμένα μάλιστα είχαν τοποθετήσει μαύρες σημαίες) που ξεκίνησε από τα χωριά τους νωρίς χθες το πρωί, έφθασε στα γραφεία της ΕΑΣΔ στις 10π.μ.
Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί απέκλεισε τον χώρο γύρω από τη Γεωργοένωση. Στην είσοδο των γραφείων της οι σταφυλοπαραγωγοί τοποθέτησαν πανό με τα αιτήματά τους. Περίπου 200 σταφυλοπαραγωγοί εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι, «εισέβαλαν» στο γραφείο του κ.Διακομανώλη απομακρύνοντας ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους. Οι άγριες διαθέσεις των σταφυλοπαραγωγών φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά που «εισέβαλαν» στο γραφείο του κ. Διακομανώλη, στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Πιτροπάκης, οι οποίοι στάθηκε αδύνατον να τους αντιμετωπίσουν. Στο πλευρό των σταφυλοπαραγωγών, υπερασπίζοντας τα αιτήματά τους, βρέθηκε και ο δήμαρχος Αταβύρου Νίκος Τσουκαλάς.
Στα «γαλλικά» τα έψαλαν στους κ. Διακομανώλη και Πιτροπάκη οι σταφυλοπαραγωγοί οι οποίοι εξαπέλυσαν εναντίον τους δριμεία επίθεση για την κατάντια της ΚΑΪΡ, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες. Μάλιστα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό γύρω από τους κ. Διακομανώλη και Πιτροπάκη που ήταν το «κόκκινο πανί» για τους σταφυλοπαραγωγούς.
Το ποτήρι της υπομονής φαίνεται ότι ξεχείλισε γιΆ αυτούς, καθώς θεωρούν ότι τους κοροϊδεύουν με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που τους δίνουν κατά καιρούς. Οι σταφυλοπαραγωγοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς τους οφείλεται το 20% της περυσινής παραγωγής και το 78% της φετινής. Μόνο στον Εμπωνα με τα σταφύλια απασχολούνται 800 άτομα στους οποίους οφείλονται ποσά από 4000-15000 ευρώ στον καθένα. Εκτός από την άμεση καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται, ζητούν τις παραιτήσεις των κ. Διακομανώλη, Πιτροπάκη, του προέδρου της ΚΑΪΡ Βασίλη Σταυριανού, του διευθυντή της Αλέκου Γλυνού και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της. Οι σταφυλοπαραγωγοί απαιτούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΪΡ να προέρχονται από τους κόλπους τους με αναλογική εκπροσώπηση, βάση της παραγωγής σταφυλιών.
Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να μην παραδώσουν εύκολα τα όπλα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, φάνηκαν οι σταφυλοπαραγωγοί, οι οποίοι χθες έδειξαν τις άγριες προθέσεις τους διαμηνύοντας μάλιστα ότι στο μέλλον θα είναι σκληρότεροι απέναντι σε αυτούς που θεωρούν υπεύθυνους για την κατάντια της ΚΑΪΡ.
Αφού παρέμειναν μιάμιση ώρα στα γραφεία της ΕΑΣΔ, οι σταφυλοπαραγωγοί αποχώρησαν με προορισμό τα γραφεία της ΚΑΪΡ. Ρίχνοντας …νερό στο κρασί τους, έδωσαν πίστωση χρόνου στους διοικούντες, καθώς ο κ. Πιτροπάκης τους ανακοίνωσε ότι θα συγκαλούσε χθες το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣΔ για να εξετάσει τα αιτήματά τους.

πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14613&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments