Αρχική Επικαιρότητα Κοινά «πυρά» εξαπολύθηκαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κοινά «πυρά» εξαπολύθηκαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

0
@PROTOTHEMA
Dodekanisos

Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από την 85η ΔΕΘ, πυροδότησαν ομοβροντία «πυρών» προς το πρόσωπό του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Αρχικά το Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο για «βαθιά συντηρητική πολιτική, που αφορά μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς». Ενώ τόνισε πως «οι παροχές έχουν ημερομηνία λήξης και αποτελούν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα».

Η χαρακτηριστική ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ

«O κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να ανορθώσει την κατεστραμμένη εικόνα του ίδιου και της Κυβέρνησης του, με παροχές που έχουν ημερομηνία λήξης. Καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.

Το ίδιο και για την νέα γενιά που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με τις αυξήσεις κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, τον αποκλεισμό τους από την ανώτατη παιδεία, το γαλάζιο κράτος του ρουσφετιού, την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας τους.

Η Ελλάδα αλλάζει. Ο κ Μητσοτάκης δεν αλλάζει την βαθιά συντηρητική πολιτική του, που αφορά μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς».

«Ο πρωθυπουργός δεν αναγνώρισε ούτε μισό λάθος»

Με την άνωθεν χαρακτηριστική φράση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Παράλληλα τόνισε πως «ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Η σχετική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Τα ”θα” ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή Πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει δεν πείθουν κανέναν.

Χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και με πλήρη άγνοια πραγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του από την ραγδαία κυβερνητική φθορά και την οργή της κοινωνίας που εισπράττει πλέον όπου και αν βρεθεί, ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Διαβάστε ΕΔΩ την υπόλοιπη ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε και το ΚΚΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως υπογράμμισε «οι μεγάλοι κερδισμένοι των εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι συντριπτικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ενώ οι δήθεν παροχές προς τον λαό δεν αναπληρώνουν στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος».

«”Όλα για τους λίγους”! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει «ανάπτυξη για όλους», με όφελος και για το κεφάλαιο και για το λαό.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι των εξαγγελιών του πρωθυπουργού είναι συντριπτικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί θα ωφεληθούν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, αυτοί θα κερδίσουν από την επιδότηση της εργασίας, με πρόσβαση σε πιο φτηνή εργατική δύναμη, αυτοί θα αξιοποιήσουν τις υπερεκπτώσεις στις επενδύσεις και τα κίνητρα για τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. 

Από την άλλη μεριά οι δήθεν παροχές προς το λαό -που κάποιες εξαγγέλθηκαν, ενώ ισχύουν ήδη, π.χ. μειωμένος ΦΠΑ σε κάποιες υπηρεσίες και προϊόντα- δεν αναπληρώνουν στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, εξαιτίας των τσακισμένων μισθών και εργασιακών σχέσεων, των συνεπειών της πανδημίας, των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, των άδικων αντιλαϊκών φόρων, των ιδιωτικοποιήσεων. Δίπλα σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που προβλέπει το νέο ευρωενωσιακό μνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να αντληθούν τα πακέτα χρηματοδότησης για τις ”πράσινες” μπίζνες».

Διαβάστε ΕΔΩ την περαιτέρω ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου προέδρου της Ελληνικής Λύσης

«Ο κύριος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι «οικονομικά ισχυρή», όταν το χρέος επί του ΑΕΠ ξεπερνά το 240% και το έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου εκτινάσσεται.

Το ότι αποκάλεσε την Θεσσαλονίκη «πόλη του Βαρδάρη», χρησιμοποιώντας μία ξένη λέξη, δείχνει τις πραγματικές «προθέσεις» του για την «Νύμφη του Θερμαϊκού».

Ανακοίνωσε (πάλι) το Μετρό, γήπεδα (λησμονώντας τον Ηρακλή), μέγαρα δικαστικά, κέντρα ογκολογικά, σύνδεση Καλοχωρίου – Μηχανιώνας, χωρίς όμως να μας πει πού θα βρει τα λεφτά.

Με δημιουργική λογιστική επιπέδου δημοτικού, «μυθοπλασία», που θα ζήλευε και ο Φον Ντένικεν, και το «λεφτόδεντρο» του δανεισμού, δεν κάνεις έργα. Υποθηκεύεις το μέλλον της πατρίδας».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 

«Ψίχουλα. Ακροδεξιά ρητορική. Προσπάθεια εξαγοράς της νεολαίας και αοριστολογίες. Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η Ελλάδα αλλάζει προσπάθησε να μας πείσει σήμερα ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας για άλλη μία φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες ως δήθεν οικονομικά μέτρα στήριξης. Όπως άλλωστε κάνουν διαχρονικά όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα φρόντισε να ντύσει τις εξαγγελίες αυτές με μπόλικη ακροδεξιά ρητορική, με εθνική περηφάνια για ντροπιαστικούς φράχτες, με νέα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα και βέβαια με αρκετά ψέματα, αόριστες υποσχέσεις και με μια υποτιθέμενη προσπάθεια του να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την νεολαία.

Ο Πρωθυπουργός ακόμα δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για το τι θα κάνει η Κυβέρνηση του για την ακρίβεια. Ενώ και οι όποιες αναφορές του στην Κλιματική Κρίση, ήταν υποκριτικές, παραπλανητικές και με μία σαφή στόχευση, την ενίσχυση του καπιταλισμού της καταστροφής, από τον οποίο κερδίζει μόνο η ολιγαρχία δίχως σύνορα».

Διαβάστε ΕΔΩ τις υπόλοιπες δηλώσεις του ΜέΡΑ25.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments