Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ενδιαφέρουσα ομιλία έγινε στο Γεννάδι

Ενδιαφέρουσα ομιλία έγινε στο Γεννάδι

0
Dodekanisos

Οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δωδεκανήσου στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα: «Οι επιπτώσεις της Ενδοοικογενειακής Βίας στη Γυναίκα και του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού στο Παιδί» την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 11:00πμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Γραφείου της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου στο Γεννάδι. Την ομιλία συνδιοργάνωσαν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου με την κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων και Τρίτης ηλικίας, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Γενναδίου, το Σύλλογο Γυναικών Γενναδίου και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δωδεκανήσου.

Στόχοι της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα ισότητας των φύλων, πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, όπως και των επιπτώσεων αυτών στη γυναίκα και στο παιδί.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των υπηρεσιών που παρέχει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ρόδου από τον Κοινωνικό Λειτουργό του Ξενώνα Φιλοξενίας κ. Παναγιώτη Μητσογιάννη. Ακολούθησε η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Ρόδου από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου κα. Θεανώ Χρυσού. Στη συνέχεια η Κοινωνιολόγος του Κέντρου κα. Εύη Μηνατσή, παρουσίασε τα επιδημιολογικά και στατιστικά στοιχεία της βίας κατά των γυναικών, καθώς και το νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας. Η Ψυχολόγος του Ξενώνα δρ. Πωλίνα Καστράνη , παρουσίασε τα είδη της βίας, τον κύκλο που ακολουθεί και την ψυχολογία του θύματος. Αναφέρθηκε στον αντίκτυπο της ενδοοικογενειακής βίας στην ψυχολογία των παιδιών είτε είναι θύματα βίας τα ίδια, είτε απλά είναι θεατές βίαιων περιστατικών μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Έγινε προβολή σχετικών βίντεο και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, που έθεσε τους προβληματισμούς του και τις απορίες του στα στελέχη των Δομών πάνω στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Κοινωνιολόγου και Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου κα. Όλγα Βλάχου, σχετικά με τις διαστάσεις του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η κα. Βλάχου αναφέρθηκε στις 6 Μαρτίου- Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που έχει ως στόχο την πρόληψη του φαινομένου και την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Μίλησε για τα κριτήρια οριοθέτησης του σχολικού εκφοβισμού στους εμπλεκομένους, τις μορφές που μπορούν να εκδηλωθούν στο σχολικό περιβάλλον καθώς και τις ψυχολογικές διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού στα εμπλεκόμενα μέρη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με το κοινό και την κα.Βλάχου σε θέματα που άπτονταν της σχολικής βίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επιμελητής Ανηλίκων κ. Δημήτρης Τσοποτός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments