Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη Ρόδο

Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη Ρόδο

0
rodos_vizas1
Dodekanisos

Ο πρώτος γύρος του Νοτίου Ομίλου της Football League 2 οδεύει προς την ολοκλήρωσή του καθώς έχουμε φτάσει αισίως στη 14η  αγωνιστική, με τη Ρόδο να κάνει χαρούμενα Χριστούγεννα βρισκόμενη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έχοντας ασφαλές υλικό από την παρουσία της Ρόδου στις 14 αγωνιστικές που προηγήθηκαν, η «Πρόοδος» σας παρουσιάζει χρήσιμα στατιστικά στοιχεία από την πορεία των «πρασίνων» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Με μια πρώτη ανάγνωση της βαθμολογίας αυτό που «κεντρίζει» το ενδιαφέρον είναι η φτωχή επιθετική λειτουργία όλων των ομάδων του ομίλου. Καμία ομάδα δεν έχει σημειώσει περισσότερα από είκοσι τέρματα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχει «ματώσει» τα δίχτυα γύρω στις 14 με 17 φορές. Την καλύτερη επίθεση του Ομίλου έχει η Παναχαϊκή, την ίδια ώρα  που η επίδοση της Ρόδου με 14 γκολ, κρίνεται ικανοποιητική.  Παρόλα αυτά η Ρόδος εμφανίζει μια πολυφωνία στην επιθετική της λειτουργία καθώς, όπως θα δείτε και παρακάτω, τα 14 τέρματα έχουν σημειωθεί από πέντε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και μάλιστα από τους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει το «πράσινο» ρόστερ.
Από την άλλη η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» είναι εξαιρετική, με τους τερματοφύλακες των «ελαφιών» να έχουν μαζέψει εννέα φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους, γεγονός που τους δίνει τον τίτλο της καλύτερης άμυνας.
Πολύτιμες μονάδες
Στα επιμέρους στατιστικά που φορούν το ρόστερ της Ρόδου, τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μοιράζονται μέχρι τώρα ο αρχηγός Αλέκος Κακλαμάνος και ο έτερος επιθετικός Ηλίας Μανίκας, αποδεικνύοντας ότι στην περίπτωσή τους η διοίκηση της Ρόδου το περσινό καλοκαίρι έκανε διάνα στην απόφαση να βάλει προσωπικότητες στο ρόστερ της. Οι δύο ποδοσφαιριστές με την παρουσία και την εμπειρία που κουβαλάνε αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα.
Κοντά σε απόδοση ακολουθούν ο Ξενοφών Γήττας με το Μάρκο Μαραγκουδάκη, οι οποίοι έχουν σημειώσει τρία και δύο γκολ αντίστοιχα βάζοντας κι αυτοί με σειρά τους το δικό τους «λιθαράκι» στην πολύ καλή πορεία που διαγράφει η Ρόδος στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Σ’ αυτούς τους 14 αγώνες που έδωσαν οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής, μόνο δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν χάσει κανένα αγώνα. Ο λόγος για το Νίκο Λιόλιο και το Ξενοφών Γήττα, οι οποίοι εκτός από το ότι έχουν συμμετάσχει σε όλα τα παιχνίδια, έχουν ξεκινήσει ως βασικοί  και στα 14.
Παράλληλα, στα στατιστικά παρατηρεί κανείς το γεγονός ότι από τους τέσσερεις τερματοφύλακες που διαθέτει ο Γιώργος Στράντζαλης το ρόστερ του, για διάφορους λόγους που αφορούν σε τραυματισμούς και τιμωρίες, έχουν χρησιμοποιηθεί οι τρεις.
Τις περισσότερες συμμετοχές έχει καταγράψει ο Πέτρος Κραβαρίτης, που έχει κληθεί να υπερασπιστεί την εστία των «πρασίνων» εφτά φορές, ενώ δεύτερος συμμετοχές γκολκίπερ είναι ο Γιάννης Ριγανάς με πέντε και τρίτος ο Νίκος Σουμουλίδης με δύο.
Κανένα λεπτό συμμετοχής δεν έχουν σημειώσει έξι ποδοσφαιριστές και ο λόγος για τους Γιάννη Ροδανάκη, Θεοφάνη Παπαδόπουλο, Πέτρο Σερέτη, Αντώνη Σώτα, Ρεΐση Μαΐλλη και Νίκο Καρπαθάκη.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά στατιστικά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments