Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Ενδιαφέρον camp από τον Διαγόρα

Ενδιαφέρον camp από τον Διαγόρα

0
iraklis lardou2
Dodekanisos

Την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα, αλλά και της εκγύμνασής τους, από έναν κορυφαίο του είδους, θα έχουν προπονητές και τερματοφύλακες στη Ρόδο, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα σε αυτό το διάστημα θα βρίσκεται στο «σμαραγδένιο» νησί ένας παλιός γνώριμος και λάτρης της Ρόδου, ο Γιόβαν Μιχαήλοβιτς, για να διδάξει σε καμπ που διοργανώνει ο πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή Λάρδου και προπονητής των υποδομών, Διαγόρας Μουστάκας.
Το εν λόγω καμπ θα φιλοξενηθεί στ’ Αφάντου στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Βαγγέλη Χοσάδα και θα περιλαμβάνει τρίωρη (18:00-21:00) καθημερινή εκπαίδευση (θεωρία και πρακτική στο γήπεδο).
Βιογραφικό
Ο γεννημένος στο Κότορ του Μαυροβουνίου Γιόβαν Μιχαήλοβιτς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ως τερματοφύλακας στην Σλόμποντα, που είχε ως έδρα την πόλη Τούζλα στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο επόμενος σταθμός του ήταν και πάλι στο ίδιο μέρος και συγκεκριμένα στην Ρούνταρ. Ακολούθησε η μεταγραφή του στην Βάρτεκς στην Κροατία, η μεταπήδησή του στην Σερβία για λογαριασμό των Όμπιλιτς και Μπράτστβο και το τέλος της καριέρας του στην Πρόλετερ, και πάλι στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον ώθησε να ασχοληθεί και με την προπονητική και έτσι παρέμεινε κάτοικος της Τούζλα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Η ομάδα στην οποία κρέμασε τα παπούτσια του, τού έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του βήματα ως τεχνικός, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά ως επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου στην ανδρική ομάδα και στην ομάδα Νέων της Πρόλετερ.
Η Ίγκαλο στην γενέτειρα του το Μαυροβούνιο ήταν ο επόμενος πάγκος στον οποίο κάθισε. Λίγο αργότερα όμως και εντελώς ξαφνικά άρχισε να ανιχνεύεται η παρουσία του στην Ελλάδα.
Το 1992 και αφού ξέσπασε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία που είχε αρχίσει πλέον να διαμελίζεται σε μικρότερα κράτη, ο Γιόβαν Μιχαήλοβιτς βρέθηκε μέσω της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά της Ελλάδας, να διαμένει ως φιλοξενούμενος στο Μοναστήρι της Παναγίας Υψενής στην Λάρδο. Οι φιλίες που άρχισε να αναπτύσσει με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και οι εξαιρετικές του γνώσεις έδωσαν το δικαίωμα στους ανθρώπους του Ηρακλή Λάρδου να του αναθέσουν τα ηνία της ανδρικής ομάδας του συλλόγου, αλλά και των ακαδημιών του.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, αποχώρησε με προορισμό τον Ποσειδώνα Καρπάθου. Κάπου εκεί έγινε πλέον φανερό ότι η νησιωτική χώρα ήταν μικρή για να φιλοξενήσει τις προπονητικές του γνώσεις. Σύντομα ακολούθησε η παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες στο Χαϊδάρι ως βοηθός προπονητή, στην Προοδευτική ως προπονητής τερματοφυλάκων και για έναν μήνα ως πρώτος προπονητής, στον Ατρόμητος ως προπονητής τερματοφυλάκων και για τέσσερις μήνες ως πρώτος προπονητής και στον Πατραϊκό όπου επίσης είχε την ευκαιρία να αναλάβει εκτός από την εκγύμναση των πορτιέρο και την τεχνική ηγεσία για τρεις μήνες.
Τότε ήταν που έκανε το μεγάλο βήμα της προπονητικής του καριέρας και εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ΑΕΚ, δίπλα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς με ευθύνη και πάλι την προπόνηση των τερματοφυλάκων.
Από το 2003 έως και τον Ιανουάριο του 2006 στελέχωσε το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελλάδας. Ωστόσο τότε αποφάσισε να ακολουθήσει τον Όλεγκ Προτάσοφ, με τον οποίο συνεργάστηκε και στους «ερυθρόλευκους» στην Ουκρανική Ντνιέπρ.
Έπειτα από την αποχώρησή του από τους Ουκρανούς, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας. Ακολούθως δούλεψε στην Κύπρο στο τεχνικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ για μια σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα της χώρας και επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα, για την ΑΕΛ Καλλονής και εν συνεχεία για την Βέροια στην οποία εργάζεται μέχρι και σήμερα.
Δηλώσεις συμμετοχής
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο καμπ μπορούν να επικοινωνούν με τον Διαγόρα Μουστάκα στο τηλ. 6932613739. Οι συνδρομή για τους τερματοφύλακες είναι στα 60 ευρώ και για τους προπονητές στα 20 ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments