Αρχική Videos Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν μπορεί να κάνει Χριστουγεννιάτικες αγορές

Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν μπορεί να κάνει Χριστουγεννιάτικες αγορές

0

Αυξάνεται ο πληθωρισμός ακόμα και στην υποτιθέμενη ισχυρή οικονομία της Ευρώπης όπως είναι αυτή της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Γερμανών δεν θα αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα φέτος λόγω του υψηλού πληθωρισμού, όπως ανέφερε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έρευνα του Ινστιτούτου Νέων Κοινωνικών Αποκρίσεων (INSA).

Σύμφωνα με την έκθεση, το 23% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε καθόλου χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ το 22% δήλωσε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις οικονομίες του για να αγοράσει δώρα. Ένα άλλο 3% δήλωσε ότι μπορεί να αναγκαστεί να χρεωθεί για να αγοράσει δώρα. Συνολικά, λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να εντάξουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές στον προϋπολογισμό τους. Η έκθεση δεν παρείχε στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Η Bild σημείωσε επίσης ότι η τιμή των χριστουγεννιάτικων δώρων στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά περίπου 56 τοις εκατό φέτος σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Idealo, η οποία ανέλυσε τις τιμές περισσότερων από 120 δημοφιλών δώρων Χριστουγέννων. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη Γερμανία εκτινάχθηκε στο 10,4% τον Οκτώβριο, φθάνοντας σε ένα νέο ιστορικό μέγιστο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Αν και ο οργανισμός δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει στοιχεία για τον Νοέμβριο, αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 10%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments