Οι μισοί και πλέον Βρετανοί δεν θέλουν η επικείμενη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ να χρηματοδοτηθεί από τους φορολογούμενους, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18 Απριλίου και τα ευρήματα της ασφαλώς και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Η δημοσκόπηση του YouGov βρήκε ότι το 51 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τελετή στέψης του Καρόλου και της Καμίλα στις 6 Μαΐου δεν πρέπει να πληρωθεί από την κυβέρνηση.

Σχεδόν το ένα τρίτο, το 32 τοις εκατό, είπε ότι θα έπρεπε, ενώ περίπου το 18 τοις εκατό δεν γνώριζε. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια κρίση κόστους ζωής και ευρείες απεργίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός δεκαετιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο θα κοστίσει όλο αυτό, με μια τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το Σάββατο 6 Μαΐου και μια συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή 7 Μαΐου.

Αν συνυπολογίσει κανείς το ότι θα στηθεί και μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας καθόλη την διάρκεια, τότε μπορεί να βγάλει εύκολα το συμπέρασμα το ότι το κόστος θα φθάσει τις δεκάδες εκατομμύρια λίρες, αριθμός που οπωσδήποτε είναι πρόκληση. Η χώρα θα έχει και τραπεζική αργία τη Δευτέρα 8 Μαΐου, η οποία έχει επιπλέον οικονομικό κόστος. Το συνολικό κόστος και η κατανομή της χρηματοδότησης πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα παρά μόνο μετά την εκδήλωση της 6ης Μαΐου, όπως συμβαίνει και με άλλες βασιλικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments