Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ένας Ροδίτης στον Ατρόμητο!

Ένας Ροδίτης στον Ατρόμητο!

0
Dodekanisos

Τελικά κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει καμιά φορά η μοίρα. Μακριά από τον τόπο του, ως άλλος Οδυσσέας ψάχνει τον δρόμο για την δίκη του Ιθάκη. Ιθάκη… μία λέξη με πολλές έννοιες. Για άλλους είναι ένας επαναπατρισμός, γιά άλλους όμως είναι ο μεγάλος στόχος της ζωής. Για αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε. Για ένα 19χρονο παιδί που το ταλέντο του το έστειλε ψηλά και ως νέος έχει κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Ο λόγος για τον Αντώνη Αθανασίου. Ένα παιδί που από τον Αστέρα Παστίδας και την μικτή Δωδεκανήσου, βρέθηκε με επαγγελματικό συμβόλαιο στην Super League και την ομάδα του Ατρομήτου. Τελικά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να του ξημερώσει, είτε ευχάριστο είτε δυσάρεστο.

Πρώτη «περιπέτεια»… Ατρόμητος!
Έτος 2008 και στις μικτές της Ρόδου, λάμπει ένα αστέρι. Το πολύ έμπειρο μάτι του Τόλη Αποστόλου, σκάουτερ του Ατρομήτου, βλέπει το κάτι στον νεαρό Αντώνη και αμέσως τον «αρπάζει» και τον κάνει κάτοικο Περιστερίου. Ο νεαρός Αντώνης, χωρίς δεύτερη σκέψη, λέει το ναι και αφήνει την δική του Ιθάκι για να αρχίσει την περιπέτεια. Με την έλευσή του στην ομάδα του Ατρομήτου, εντάχθηκε στην U21 όπου έπαιξε, μέχρι το 2010. Το καλοκαίρι αυτή της χρονολογίας, ο Ρόδιο μέσος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Αθήνας, μετά από εισήγηση του προπονητή Γιώργου Δώνη. Πως όμως μπορεί να ένοιωσε αυτό το παιδί, μιας και κατά την ώρα της παρουσίας του με την φανέλα του Ατρομήτου με το νούμερο 28, δίπλα του είναι ένα από τα «αστέρια» που πατάνε τα Ελληνικά γήπεδα; Αναφέρομαι στον Σενεγαλέζο επιθετικό, Ανρί Καμαρά .Ο Αθανασίου έχει βρεθεί 2 φορές στην 20άδα, αν και είχε αγωνιστεί και σε φιλικά προετοιμασίας με τον Ατρόμητο.

«Ήξερα ότι θα πετύχει»
Ο νυν αναλυτής αγώνων του ΠΑΟΚ και πρώην προπονητής της ομάδας νέων του Διαγόρα, Αντώνηε Λεμονάκης, μιλάει στο news12.gr για τον Αντώνη Αθανασίου, μιας και τον είχε στα χέρια του 6 ολόκληρα χρόνια, στους νέους του Αστέρα Παστίδας.
Ο κ. Λεμονάκης δεν μάσησε τα λόγια του και με εμφανές ευτυχία στα λόγια του, σε ερώτηση που του έγινε για τον νεαρό μέσο, είπε: «Ο Αντώνης είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Έχει μεγάλη διάθεση για το ποδόσφαιρο και έχει ένα σπάνιο ταλέντο. Αυτό το δείχνει και η ύπαρξή του σε ρόστερ ομάδας της Super League. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του ανήκει. Διαθέτει πολύ καλά στοιχεία ποδοσφαιριστή. Εύχομαι όλα να του πάνε καλά». Ο κ. Λεμονάκης μίλησε και για τις στιγμές που τον είχε στο ρόστερ του από την ηλικία των 8 ετών μέχρι και 15, όπου πήρε τον δρόμο για τα μεγάλα σαλόνια. «Ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε. Από ανέκαθεν πίστευα πως αυτό το παιδί θα πετύχει, γιατί έχει θέληση για αυτό που κάνει». Σε ότι έχει να κάνει με την ετοιμότητα του ρόδιου μέσου να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα του Ατρομήτου, ο κ. Λεμονάκης είπε τα εξής: «Από την στιγμή που ο Γιώργος Δώνης εισηγήθηκε την απόκτησή του, τότε έχει δει κάτι. Πάντως, όλοι οι παίκτες μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι και να κερδίσουν μία θέση στην βασική ενδεκάδα κάθε ομάδας». Τέλος, ο νυν αναλυτής αγώνων του ΠΑΟΚ, σε ερώτηση για το αν ο Αθανασίου είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο Ευρωπαϊκό βήμα, χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις το μέλλον. Πέρα από το ταλέντο χρειάζονται και άλλοι παράγοντες. Πρέπει να δείξει τι αξίζει την κατάλληλη στιγμή.»

Παναγιώτης Ψαρράκος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments