Αρχική Videos Ένας οικονομολόγος …ξεγυμνώνει τον Biden!

Ένας οικονομολόγος …ξεγυμνώνει τον Biden!

0
Dodekanisos

Η αμερικανική οικονομία είναι «νεκρή» και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να …δαγκώνει τα πορτοφόλια των καταναλωτών, σύμφωνα με τον Steve Forbes. Σε μια συνέντευξη στο Fox Business, ο πρόεδρος και αρχισυντάκτης του Forbes κατέρριψε την αισιοδοξία του Τζο Μπάιντεν για την οικονομία των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας ξεπέρασε τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,6% το τρίτο τρίμηνο του 2022. Η αύξηση ήρθε μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης. Ο Forbes τόνισε η ρόδινη άποψη του Μπάιντεν για την οικονομία των ΗΠΑ είναι ψευδής. Ο ίδιος ανέφερε ότι η οικονομία αναπτυσσόταν πάνω από 4% όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε την εξουσία. «Κοιτάξτε το σήμερα», είπε, προσθέτοντας ότι «έρχονται δύσκολα». Μίλησε επίσης για τον υψηλό πληθωρισμό 40 ετών που διατρέχει την οικονομία των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 8,2%, υπερβαίνοντας την προβλεπόμενη αύξηση 8,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, με τις τιμές των κατοικιών να τροφοδοτούν την άνοδο.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού των ΗΠΑ αποδεικνύεται μια δύσκολη μάχη για την Federal Reserve , η οποία αυξάνει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία. Περισσότερες αυξήσεις αναμένονται στην επόμενη συνεδρίαση της, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά άλλες 75 μονάδες βάσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments