Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Ένας Καλάθης όνειρο!

Ένας Καλάθης όνειρο!

0
kolossos_pao_protathlima
Dodekanisos

Ο Καλάθης ήταν βγαλμένος από το ΝΒΑ και τις επιδόσεις του θα ζήλευαν πολλοί μεγάλοι αστέρες.
Σε 37 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 34 πόντους, που συνιστούν ρεκόρ καριέρας, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ βάζοντας τις βάσεις και κάτι παραπάνω στη σπουδαία νίκη του Κολοσσού επί της ΑΕΚ στο κλειστό του Ελληνικού. Θα έλεγε κανείς ότι την κέρδισε μόνος του, αν δεν υπήρχαν δύο ακόμα παίκτες που είχαν καθοριστική συμμετοχή.
Ο ένας ήταν ο Άγγελος Τσιάμης, που μπορεί να σκόραρε μόλις 8 πόντους, όμως μοίρασε 11 ασίστ και έκλεψε 4 φορές τη μπάλα όντας ο παίκτης μπαλαντέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, το οποίο ήταν και το πλέον καθοριστικό.
Ο άλλος ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, που πέτυχε δύο μίνι σερί 5 πόντων σε δύο διαφορετικές στιγμές κατά τις οποίες η ΑΕΚ είχε πλησιάσει στο σκορ και ήταν απειλητική. Η δεύτερη φορά, μάλιστα, ήταν και η τελευταία, 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Συμπερασματικά ο Κολοσσός πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη, διότι παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ. Οι 28 ασίστ που μοίρασε στον αγώνα είναι ενδεικτικές. Ήταν πολύ πιο ομάδα, αλλά κυρίως έδειξε χαρακτήρα σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Δεν πτοήθηκε όσες φορές η ΑΕΚ έδειχνε απειλητική, κράτησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του.
Η ΑΕΚ από την άλλη, μία εβδομάδα μετά τη νίκη της στο Περιστέρι, απογοήτευσε. Η άμυνά της και πάλι έμπαζε, ο Γκράντι απογοήτευσε, οι υπόλοιποι περιφερειακοί της, με εξαίρεση τον Μελς, δεν υπήρχαν στο γήπεδο και μόνο κάποιες εκλάμψεις του Μακ δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ αρκετές για να νικήσει μια πολύ καλύτερη ομάδα. Και μέσα σε όλα αυτά τραυματίστηκε και ο Δορκοφίκης, που δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και είναι άγνωστο πόσο καιρό θα μείνει εκτός.
Η καλή μέρα…
Ο Κολοσσός μπήκε σαν σίφουνας στον αγώνα και πριν καλά καλά το καταλάβει κανείς είχε δημιουργήσει διψήφια διαφορά υπέρ του. Μόλις στο 5′ το σκορ ήταν 18-6, καθώς ο Πατ Καλάθης πυροβολούσε κατά ριπάς, ενώ η πολύ καλή άμυνα έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα της Ρόδου να βγάζει αιφνιδιασμούς και να πετυχαίνει εύκολα καλάθια.
Η ΑΕΚ έδειχνε να πελαγοδρομεί. Ο Γκράντι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, οι ψηλοί ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στη ρακέτα, καθώς το τεράστιο κορμί του Χαρίση και η συνολικά καλή άμυνα του Κολοσσού, έκανε το καλάθι πολύ δύσκολη υπόθεση.
Και καθώς ο Καλάθης συνέχισε να σκοράρει, ο Κολοσσός προηγήθηκε με 26-12 στο τέλος του δεκαλέπτου, οπότε ήρθε η διακοπή. Οι φωτεινοί πίνακες του Ελληνικού χάλασαν, ώσπου να λυθεί το πρόβλημα πέρασε ένα τέταρτο κι επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός που έχει το προβάδισμα βλάπτεται, το σκηνικό αντιστράφηκε εις βάρος της ομάδας της Ρόδου.
Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Κολοσσός προηγήθηκε 28-12, ωστόσο από εκεί και μετά άρχισε η αντεπίθεση της ΑΕΚ. Κλειδί μία ακόμα φορά ήταν η παρουσία στην πεντάδα του Μελς, χάρη στην οποίον η άμυνα στην περιφέρεια έγινε πολύ πιεστική εξωθώντας τους παίκτες των φιλοξενουμένων στο ένα λάθος μετά το άλλο.
Εκτός αυτού, ένα τρίποντο του Γάλλου και ένα του Καλλινικίδη αμέσως μετά σήμαναν την αντεπίθεση, καθώς η ΑΕΚ μείωσε γρήγορα γρήγορα στους 10 (20-30). Μένοντας ανεπηρέαστη δε από τον τραυματισμό του Δορκοφίκη, που αποχώρησε στο 13′, και με τον Μακ να βρίσκει χώρους και να κάνει σπουδαία δουλειά μέσα στη ρακέτα, η Ένωση κατάφερε 3 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου να μειώσει στους 4 (34-38).
Το παιχνίδι έδειξε να αρχίζει ξανά, αν και ο Κολοσσός αντέδρασε άμεσα. Μετά το τάιμ άουτ και τις φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η ομάδα της Ρόδου επανέφερε τη διαφορά στους 9 (48-39), με πρωταγωνιστή τον Μανωλόπουλο, που πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου.
“Καθάρισε” στο τέλος
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε ως περίπου το 35′ με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πιάσει τον Κολοσσό κι όλο εκείνος να της ξεφεύγει. Η Ένωση πλησίασε για πρώτη φορά σε απόσταση βολής στο 22′, όταν μείωσε 50-48, όμως η ομάδα της Ρόδου με τον Καλάθη απάντησε αμέσως και ξέφυγε με 57-48 στο 24′.
Τα τελευταία σημεία της ζωής της η ΑΕΚ τα έδειξε επτάμισι λεπτά πριν τη λήξη, όταν με το μοναδικό ξέσπασμα του Γκράντι σε όλο τον αγώνα, μείωσε στον πόντο (68-69). Ωστόσο η απάντηση του Κολοσσού ήταν άμεση και εντυπωσιακή.
Με τον Μανωλόπουλο να πετυχαίνει 5 σερί πόντους (για δεύτερη φορά σε κομβικό σημείο του αγώνα) και τον Τσάμη να κλέβει μπάλες και να βγάζει αιφνιδιασμούς, η ομάδα της Ρόδου ολοκλήρωσε 4 λεπτά αργότερα ένα σερί 14-0 με το οποίο προηγήθηκε 82-68 δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν είχε πια άλλο κουράγιο κι η διαφορά έφτασε τους 20 (91-71) πριν μειώσει η Ένωση σε 91-73, που ήταν και το τελικό σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 12-26, 39-48, 63-69, 73-91
ΑΕΚ: Καστλ 2, Νικολαΐδης, Μακ 17(1), Ντικούδης 12(1), Δορκοφίκης 4, Καλλινικίδης 9(1), Σπαρκς 5(1), Γκράντι 11(1), Μελς 13(3).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Καλάθης 34(3), Τζόρνταν 4, Πάνος 2, Μανωλόπουλος 16(3), Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 12, Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 3, Δανάς.
πηγή: www.sport24.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments