Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ένας γενετιστής έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ένας γενετιστής έξω από το Υπουργείο Υγείας

0
Dodekanisos

Γράφει η Αγγελική Παπαζάνη (φιλόλογος)

Aπό τις 14/2/2022 οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας – 36 νοσοκομεία /δομές και ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομάδα Εργαζομένων Υγείας βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τις αναστολές εργασίας που τους έχουν καταδικάσει σε πείνα και την επικείμενη αλλαγή δομής του Ε.Σ.Υ.

Καθημερινά πλήθος κόσμου εισρέει έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να συμπαρασταθεί στους υγειονομικούς που δε φεύγουν λεπτό από το πεζοδρόμιο. Υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν, για να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των συναδέλφων τους της Αθήνας και να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του Αυτεξουσίου και διασάλευσης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρείται μέσω των αναστολών.

Ανάμεσα στο πλήθος διακρίναμε τη φιγούρα του Γενετιστή –Μοριακού Βιολόγου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, του κ. Αθ. Καλογερίδη, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τη Βόρειο Ελλάδα, για να συμπαρασταθεί στο κίνημα της λευκής μπλούζας. Όταν τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους, μας απάντησε :

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου που διωχθήκαμε από τις εργασίες μας αγωνιζόμαστε κατά της Υποχρεωτικότητας οποιασδήποτε ιατρικής πράξης και ειδικά με σκευάσματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες κλινικές δοκιμές και μελέτες».

Τόνισε ότι από τη στιγμή που ο CDC και ο ΕΜΑ έχουν παραδεχτεί ότι και ο εμβολιασμένος κολλά και μεταδίδει το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια στο χώρο της εργασίας είναι το διαγνωστικό τεστ. Άλλωστε με διαγνωστικό τεστ πηγαίνουν στην εργασία τους τόσο καιρό Υγειονομικοί μη εμβολιασμένοι λόγω προβλημάτων υγείας καθώς και Υγειονομικοί που δεν επιθυμούν να λάβουν την τρίτη δόση.

«Πρέπει ο Ελληνικός λαός να κατανοήσει ότι το εμβόλιο αποτελεί ατομικό μέσο προστασίας και μόνο. Το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να θεωρεί ότι προστατεύεται από τον εμβολιασμό με αυτά τα εμβόλια καθώς δεν αποτρέπουν την νόσηση και το σημαντικότερο την διάδοση της νόσου», τόνισε.

Στην ερώτηση αν ύστερα από τόσους μήνες αναστολής έχει μετανιώσει για την απόφασή του να αρνηθεί τον εμβολιασμό, απάντησε ότι “εξ αρχής δεν τέθηκε για εκείνον ζήτημα επιλογής”. Όφειλε να ακολουθήσει αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του. Άλλωστε αυτό που ζει τους τελευταίους μήνες δεν θα το άλλαζε η αγάπη με την οποία τους έχει περιβάλει όλος το πληθυσμός, τους δίνει την αίσθηση ότι έχουν αποκτήσει μια μεγάλη οικογένεια. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο!

Μια μεγάλη οικογένεια, λοιπόν, σμίγει κάθε μέρα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Μια οικογένεια που τη δένουν δεσμοί αλληλεγγύης, υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και αγάπη για την Ελευθερία. Γιατί κάποια πράγματα είναι απλά….αδιαπραγμάτευτα!

Θυμηθείτε και μια video Συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο κ. Καλογερίδης:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments