Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ένα πάρκο, μα τι «πάρκο»!

Ένα πάρκο, μα τι «πάρκο»!

0
Dodekanisos

Στις περισσότερες, ίσως, χώρες του κόσμου ή αν θέλετε στις πιο πολλές, εκείνες που θέλουν να ονομάζονται προηγμένες, προτεραιότητα δίνουν  στο παιδί, μετά οι ηλικιωμένοι και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Η χώρα μας δεν φημίζεται και τόσο για τέτοια κοινωνική πολιτική αλλά τουλάχιστον στις επιμέρους κοινωνίες, και εννοώ τις τοπικές, αυτό είναι εύκολο να γίνει αρκεί να υπάρχει η ανάλογη θέληση και πείσμα για να κάνουμε πολλά στα παιδιά μας. Στην Ρόδο σε αυτό το κομμάτι είμαστε περίπου στο ρητό που λέει «ίσα βάρκα-ίσα νερά», όμως μπορούμε να αλλάξουμε τα ποσοστά και να γίνουμε ακόμα και μπροστάρηδες σε ότι αφορά τα παιδιά που είναι και το μέλλον του τόπου μας. Εδώ και χρόνια έχουμε στε-ρήσει από τα μικρά παιδιά ένα χώρο που κάποτε το είχαμε ονομάσει «παιδική χαρά».

Ένα πάρκο με πολύ πράσινο και δύο τεράστια δένδρα να προσφέρουν την δροσιά τους όχι μόνο στα παιδιά αλλά και σε όποιον θα ήθελε να ξαποστάσει αν περάσει τυχαία η για κάποια δουλειά του από εκείνο το σημείο.

Αναφερόμαστε στο μικρό αλλά όμορφο πάρκο (κακάσχημο και βρώμικο)που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Κάποτε υπήρχε μια υποτυπώδης παιδική χαρά, έτσι την ονομάζαμε, αλλά σήμερα δεν αντιπροσωπεύει κάτι τέτοιο. Με την ανοχή των αρμοδίων και των υπευθύνων, ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα άριστο και υψηλών προδιαγραφών χώρο στάθμευσης οχημάτων και μάλιστα χωρίς ο Δήμος Ρόδου να εισπράττει το ανάλογο τίμημα. Γιατί κύριοι σιωπηρά καταργήσατε την παιδική χαρά και το πάρκο για να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων; Είναι τόσο δύσκολο να επανέλθει στην πρώτη του μορφή και χρήση; Έχουν περάσει από τον Δήμο Ρόδου τουλάχιστον τέσσερις δήμαρχοι και κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αναρωτηθεί πως κατάντησε σε αυτή την κατάσταση; Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ανάλογοι αντιδήμαρχοι πολιτισμού!

Ο πολιτισμός ενός τόπου περνάει και μέσα από τα περιποιημένα πάρκα και παιδικές χαρές και όχι μόνο μέσα από τα ευχολόγια που είναι μόνο λόγια της στιγμής. Επιτέλους κύριε Δήμαρχε Φώτη Χατζηδιάκο επιστρατεύστε την ευαισθησία σας και των συμβούλων σας για να αλλάξει χρήση ο χώρος και να πάψουν οι πολίτες να αντικρίζουν κάθε μέρα, εδώ και χρόνια, αυτή η άσχημη εικόνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments