Αρχική Videos “Ένα νέο ΝΑΤΟ χωρίς την Αμερική χρειάζεται η Ευρωπή”

“Ένα νέο ΝΑΤΟ χωρίς την Αμερική χρειάζεται η Ευρωπή”

0

«Ένα νέο στρατιωτικό μπλοκ χωρίς να υπάρχει Αμερικανική επιρροή χρειάζεται η Ευρώπη», όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Για μια ακόμα φορά κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «παρασύρουν την Ευρώπη σε μια σύγκρουση που δεν μπορεί να κερδηθεί και ότι διακινδυνεύουν έναν παγκόσμιο πόλεμο».

«Η λύση θα ήταν ένα ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ. Η επιθυμία της Αμερικής για περαιτέρω επέκταση της επιρροής της είναι αυτό που οδήγησε στις τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Η Μόσχα ανησυχεί για την επέκταση του ΝΑΤΟ πιο ανατολικά προς την Ουκρανία και τη Γεωργία», τόνισε ο Όρμπαν. Πρόσθεσε ότι αυτά του είπε ο ίδιος ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους λίγες εβδομάδες πριν ξεσπάσει η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στα τέλη του Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, «αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Καταλαβαίνω τι είπε ο Πούτιν. Δεν αποδέχομαι αυτό που έκανε»,  εξήγησε ο Όρμπαν. Επέμεινε ότι η Ουγγαρία πρέπει να μείνει έξω από τη σύγκρουση, αλλά πρόσθεσε ότι η Βουδαπέστη δέχτηκε «διαρκή πίεση», καθώς άλλα δυτικά έθνη «θέλουν να μας παρασύρουν στον πόλεμο με κάθε δυνατό μέσο».

Ο Όρμπαν πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε βάρος των δικών της. «Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις Βρυξέλλες αντικατοπτρίζουν τα αμερικανικά συμφέροντα πιο συχνά από τα ευρωπαϊκά», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments