Αρχική Videos “Ένα να ξέρει ο Πούτιν, η Δύση θα συνεχίσει να στηρίζει την...

“Ένα να ξέρει ο Πούτιν, η Δύση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία”

0

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Δύση θα εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία. «Το μήνυμά μου στον Πούτιν είναι σαφές. Η υποστήριξη στον Ζελένσκι δεν θα εξαφανιστεί», είπε ο Σούνακ μιλώντας στο στο Sky News κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Η Ρωσία έχει διαπράξει μια παράνομη, απρόκλητη επιθετική ενέργεια εισβάλλοντας στην Ουκρανία και η Ρωσία πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς και άλλες χώρες παραμένουμε σταθεροί στην αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία – όχι μόνο εδώ και τώρα με τους πόρους που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της – αλλά και για πολύ θητεία», πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός συζήτησε επίσης το τελευταίο κύμα κυρώσεων που εφαρμόζει το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών διαμαντιών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τελευταία σύνοδος στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία περιελάμβανε μια «συζήτηση για την ειρήνη» στην Ουκρανία και για το πώς θα έπρεπε να είναι, με πιο ουδέτερες χώρες την Ινδία και τη Βραζιλία να συμμετέχουν επίσης. Ο Σουνάκ είχε προηγουμένως επικρίνει την πρόταση της Κίνας για ένα σχέδιο 12 σημείων για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία λέγοντας ότι δεν είχε αξιοπιστία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments