Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Ένα μεγάλο πρόβλημα που μάλλον κανείς δεν βλέπει σοβαρά…

Ένα μεγάλο πρόβλημα που μάλλον κανείς δεν βλέπει σοβαρά…

0
Dodekanisos

To θέμα με τις αδειδοτήσεις των ομάδων της Super League 2 είναι πολύ μεγάλο. Παράλληλα και ζωτικής σημασίας. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να σημειώσουμε ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε περισσότερους από 300 επαγγελματίες παίκτες.

Τόσοι είναι οι αθλητές που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στις ομάδες της Super League 2 και της μέχρι πρόσφατα Football League. Από τη στιγμή που έχουν πάρει άδεια μόνο έξι (!) σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές άνω των 25 ετών, σύμφωνα με τον κανονισμό. Όπερ σημαίνει ότι ένα σωρό επαγγελματίες κινδυνεύουν να μείνουν …χωρίς δουλειά τη νέα σεζόν.

Διότι μιλώντας ρεαλιστικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να ενταχθούν σε ομάδες της Super League 1. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα υπάρχει άλλη επαγγελματική κατηγορία, θα αναγκαστούν να πάνε είτε στη Γ’ Εθνική, είτε στα τοπικά πρωταθλήματα, είτε να μείνουν ανενεργοί.

Είναι καλό να θέλεις να κοιτάξεις το μέλλον και να δώσεις την ευκαιρία επιτέλους σε παίκτες κάτω των 25 ετών να παίξουν. Όμως δεν είναι κομψό να γίνει μέσα σε ένα καλοκαίρι, από τη μια στιγμή στην άλλη. Ότι δεν έγινε χρόνια τώρα, πως άραγε θα γίνει σε τρεις μήνες; Το βλέπετε λογικό; Ο ΠΣΑΤ μάλλον καθυστερημένα πήρε θέση και απέστειλε μια σχετική επιστολή, καθώς το θέμα της αναδιάρθρωσης υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό, δεν προσέχθηκε σχεδόν καθόλου από κανέναν.

Και καλά η πλευρά της κυβέρνησης να μην το είδε, οι άνθρωποι όμως του ποδοσφαίρου όφειλαν να το εντοπίσουν και να το αναδείξουν από την πρώτη στιγμή. Αν κρίνουμε μάλιστα από την πλευρά του κράτους που δείχνει αποφασισμένο να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, είναι φανερό ότι σύντομα θα πάμε σε έναν κυκεώνα αντιδράσεων με απρόβλεπτες συνέπειες…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments