Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ένα χρόνο όρθιοι…Ένα χρόνο Ελεύθεροι!

Ένα χρόνο όρθιοι…Ένα χρόνο Ελεύθεροι!

0
Dodekanisos

Ελευθερία δεν είναι αυτό που κάνεις, αλλά αυτό που κάνεις μετά απ’ αυτό που σου κάνουν.Ζ.Π.Σάρτρ

7500 Έλληνες υγειονομικοί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. 7500 οικογένειες καταδικασμένες σε ασιτία χωρίς μισθό και ασφάλιση. 7500 συνάνθρωποί  μας που πετάχτηκαν στον δρόμο με τρόπο απάνθρωπο, ανήθικο και …παράνομο. Και όλα αυτά τα πρωτόγνωρα για την ελληνική πραγματικότητα μέσα σε μία εκκωφαντική σιωπή.

 Τη σιωπή – και αδιαφορία- του απλού πολίτη που γύρισε πολύ εύκολα την πλάτη σε εκείνους που χρόνια τώρα υπηρετούσαν τη δημόσια υγεία. Του πολίτη που δεν διέθετε τις βασικές γνώσεις που θα του επέτρεπαν να γνωρίζει ότι οι υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις καταργήθηκαν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Του πολίτη που έβαλε ταφόπλακα στην Δημοκρατία από τη στιγμή που κράτησε στα  χέρια του το πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων. Του πολίτη που αποδέχτηκε αδειοδοτημένες ελευθερίες…

Τη σιωπή των συναδέλφων τους υγειονομικών, που είχαν την ικανοποίηση ότι παρέμειναν στις εργασίες τους, που αδιαφόρησαν για τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, που πιστεύουν ότι ασκούν Ιατρική έχοντας αποδεχτεί υποχρεωτικό εμβολιασμό και δείχνοντας με το δάχτυλο εκείνους που αντιστάθηκαν.

Τη σιωπή του πολιτικού κόσμου που στο σύνολό του – πλην ολίγων λαμπρών εξαιρέσεων- γύρισαν την πλάτη στην παρανομία -παρέκκλιση την  λέμε τώρα- προωθώντας πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από την ίδια την Ιστορία και συμμετέχοντας ψυχή τε και σώματι στην κατατρομοκράτηση του λαού , στον αποκλεισμό της αντίθετης επιστημονικής άποψης και στη δίωξη «των εχθρών» της Επιστήμης που πλέον φιγουράρει ως…αδιαμφισβήτητη.

Τη σιωπή του καλλιτεχνικού κόσμου που συντάχθηκε με αυτούς που διαχώρισαν. Που έθεσε το Θέατρο και τη Μουσική στην υπηρεσία τη Εξουσίας, προδίδοντας την ουσία , τον ρόλο και τον προορισμό της Τέχνης…

Ναι, οι υγειονομικοί θεωρήθηκαν εχθροί του λαού, της δημόσιας υγείας, επικίνδυνοι και μιαροί.  Λοιδορήθηκαν, περιθωριοποιήθηκαν, αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα, με την ελπίδα -ίσως και βεβαιότητα- ότι θα συρθούν στα πόδια της Εξουσίας υπογράφοντας χαρτί  μετανοίας για την …απερισκεψία τους να ενεργήσουν ιδία βουλήσει.

Κι όμως! Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες οι Άνθρωποι αυτοί αποτέλεσαν την μόνη γνήσια πηγή αντίστασης σε μία  χώρα που παραπέει. Με το κεφάλι ψηλά, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, έκαναν σκοπό της ζωής τους να πολεμήσουν εναντίον μιας κατάστασης ασυμβίβαστης με την άσκηση της Ιατρικής.

Οι υγειονομικοί από την 1η Σεπτέμβρη  δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από αυτό που ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας. Αντιστέκονται με κάθε μέσον υπερασπίζοντας το Νόμιμο, το Δίκαιο και το Ηθικό. Προασπίζουν τον κώδικα ιατρικήςδεοντολογίας, τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα της Νυρεμβέργης,όπως όφειλαν να κάνουν όλοι οι θεράποντες της Ιατρικής. Υπερασπίζονται τα ατομικά δικαιώματα. Παλεύουν για την  αξιοπρέπεια που είναι το απαραβίαστο έννομο αγαθό. Δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό από αυτό που διδάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο!

Οι υγειονομικοί είναι οι σύγχρονοι ήρωές μας!Είναι η φωνή της συνείδησής μας! Είναι εκείνοι που ανέλαβαν να προασπίσουν τα ανώτερα ιδανικά της Ελευθερίας που είναι βαθιά ριζωμένα στις ψυχές των Ελλήνων.

Οι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται πρωτίστως τους εργαζόμενους που τιμούν τον όρκο τους και την ιδιότητά τους.

Είναι στα χέρια όλων μας να δώσουμε ένα αίσιο τέλος σε αυτήν την ιστορία!

Ας αγκαλιάσουμε όλοι τους αγωνιστές με τις λευκές μπλούζες και ας συμπορευτούμε μαζί τους μέχρι την τελική νίκη, τη δικαίωση της Ηθικής και της …Ιατρικής!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments