Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ένα αναδυόμενο ταλέντο

Ένα αναδυόμενο ταλέντο

0
statis
Dodekanisos
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στο χώρο του ποδοσφαίρου μια στροφή στις νεαρές ηλικίες, αφού οι μικροί ποδοσφαιριστές αποτελούν το μέλλον του αθλήματος. Βέβαια τις περισσότερες φορές τα νεαρά ταλέντα εντοπίζονται και προωθούνται γρήγορα στις πρώτες ομάδες με αποτέλεσμα να μένουν στο πάγκο ως αναπληρωματικοί (πλην ελαχίστων περιπτώσεων)  ή πολλές φορές και εκτός αποστολής, αφού ο προπονητής υπό την πίεση του πρωταθλητισμού και του κόσμου δεν τους εμπιστεύεται εύκολα. Παρόλα αυτά το ταλέντο είναι ταλέντο και για να αποκτήσει εμπειρία και να απελευθερωθεί ποδοσφαιρικά πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Τσαμπίκος Στάτης (Νο 19 φώτο). Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μπορεί να είχε λίγες συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα με την ομάδα του Άρη Αρχαγγέλου και δικαιολογημένα  αφού η ομάδα είχε στόχους πρωταθλητισμού τους οποίους και εκπλήρωσε. Πάράλληλα τα τελευταία τρεια χρόνια συμμετέχει και στη Μικτή Δωδεκανήσου με πολύ καλές εμφανίσεις, γεγονός που τον βοήθησε να αναδειχθεί και να κληθεί φέτος από την Εθνική Νέων. Όλα αυτά όμως δεν είναι αποτέλεσμα μόνο προσωπικής προσπάθειας, αλλά και καρποί μιας δουλειάς πέντε χρόνων από τον πρώτο προπονητή του Γαβριήλ Γιακουμάκη ξεκινόντας από τον Δ.Ο.Α. ( 3 χρόνια) και ολοκληρώνοντας το έργο του με το εφηβικό (2 χρόνια). Τη δουλειά που ξεκίνησε ο κ. Γιακουμάκης έχει σκοπό να συνεχίσει ο Στάθης Φαρμακίδης στην ανδρική ομάδα αφού όπως γνωρίζουμε υπολογίζει στα νέα παιδιά που όπως λέει χαρακτηριστικά είναι το μέλλον του Άρη. Μάλιστα ο Στάτης μαζί με τους Βαρέλη Μιχάλη, Δημητρούλη Παντελή και Δημητριάδη Νίκο ακολουθούν ειδικό πρόγραμα εκγύμνασης και διατροφής προκειμένου να αποκτήσουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση που χρειάζεται για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις Α1. Πάντως ο Τσαμπίκος Στάτης είναι σίγουρα ένας από τους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του νησιού που θα μας απασχολήσει στο μέλλον.Μπορεί τώρα να βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, αλλά στο μέλλον και αφού ωριμάσει ποδοσφαιρικά είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί στη μεταγραφική λίστα ισχυρών ομάδων, ευκαιρία που του δίνεται μέσω της Εθνικής. Άλλωστε κάπου εκεί τον ανακαλύψαμε και εμείς και τον παρουσιάζουμε σήμερα εκτιμώντας πως ο δρόμος για τον νεαρό ήδη έχει ανοίξει για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Τσαμπίκο για αρχή πες μου πως αισθάνεσαι που για πρώτη φορά φέτος κλήθηκες από την Εθνική Νέων;
Αισθάνομαι ικανοποιημένος και δικαιωμένος γιατί εδώ και έξι χρόνια δούλεψα πολύ σκληρά. Είμαι μεγάλη τιμή για μένα να κληθώ από την Εθνική ομάδα γιατί αυτή δεν είναι μια απλή συμμετοχή σε ένα παιχνίδι αλλά μεγάλη ευθύνη. Θεωρώ πως η παρουσία μου στην Εθνική είναι η ευκαιρία μου..είναι το πρώτο λιθαράκι για να χτίσω την καριέρα μου.

– Τι ήταν αυτό που σε βοήθησε να φτάσεις σε αυτή την επιτυχία; Πιστεύω πως έπαιξαν πολλά ρόλο. Αριχκά η δική μου προσωπική προσπάθεια και δευτερεύον η συμμετοχή μου τόσο στον Άρη Αρχαγγέλου όσο και στη Μικτή.

– Από ποια συμμετοχή πιστεύεις ότι αποκόμισες περισσότερα;
Από τον Άρη περισσότερο γιατί εκεί αναγκάζεσαι να παίξεις κατά κάποιο τρόπο επαγγελματικά. Οι παίχτες στο ανδρικό είναι πιο έμπειροι οπότε πρέπει να καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια μέσα από την οποία γίνεσαι καλύτερος.Στις μικτές εξάλλου δεν έπαιξα βασικός ,οπότε δεν απέκτησα πολλές εμπειρίες.

– Πόσες συμμετοχές είχες την περσινή σεζόν με τον Άρη Αρχαγγέλου και τί δυσκολίες αντιμετώπισες;
Στο περσινό πρωτάθλημα είχα τέσσερις συμμετοχές. Σίγουρα αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες κυρίως από θέμα ανασφάλειας.Στην αρχή ήμουν λίφο φοβισμένος , αλλά με τη βοήθεια των συμπαιχτών μου εγκλιματίστηκα και πήρα πρωτοβουλίες. Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να μου “φώναζαν” , αλλά το έπαιρνα περισσότερο ως συμβουλή και όχι κακοπροαίρετα.

– Θεωρείς πως στο κομμάτι των συμμετοχών αδικήθηκες;  Ίσως , χωρίς αυτό να θεωρηθεί παράπονο. Νομίζω δικαιολογημένα δεν είχα πολλές συμμετοχές  αφού η ομάδα είχε στόχο τον πρωταθλητισμό και δεν υπήρχαν περιθώρια για πειράματα.

-Πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου από τη στιγμή που προωθήθηκες στην πρώτη ομάδα και τί είναι αυτά που θυσιάζεις για το ποδόσφαιρο;
Βασικά η καθημερινότητα μου έχει αλλάξει αρκετά. Πρώτα από όλα έχω μπει σε πρόγραμμα προπόνησεις και διατροφής. Πολλές φορές μάλιστα χρειάζεται να θυσιάσω ώρες από το διάβασμα ή τη βόλτα με τους φίλους μου για να πάω στην προπόνηση ή γυμναστήριο.
Για να το κάνεις τόσες θυσίες, σημαίνει πως για σένα αξίζει…

-Τί περιμένεις από όλη αυτή την προσπάθεια;
Τα όνειρα θέλουν θυσίες και κυνήγι…Δε ξέρω τι μου επιφυλλάσει το μέλλον και αν θα τα καταφέρω ,το σίγουρο πάντως είναι πως θα δουλέψω σκληρά για να παίξω σε επαγγελματική ομάδα.

Απόσπασμα από την εφημερίδα “Δράσις”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments