Αρχική Videos “Εμβόλιο μόνο για ηλικιωμένους και άτομα με συννοσηρότητες”

“Εμβόλιο μόνο για ηλικιωμένους και άτομα με συννοσηρότητες”

0

Σε πορεία ενδημικότητας βρίσκεται ο κορωνοϊός όπως τονίζει με δηλώσεις του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ο ίδιος μιλώντας στο ethnos.gr είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα συμπτώματα είναι συνήθως ελαφρά και αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε πορεία ενδημικότητας ο ιός. Τα στοιχεία ερευνών αυτό δείχνουν. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, στις αρχές του 2020, νοσηλεύονταν το 5% των ασθενών με κορονοϊό, ενώ τώρα νοσηλεύεται το 5 τοις χιλίοις. Επίσης, οι θάνατοι μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό στο πρώτο κύμα έφταναν στο 1%, ενώ πλέον βρίσκονται στο ένα τοις χιλίοις. Επίσης, σήμερα το 70% των διασωληνωμένων είναι άτομα άνω των 65 ετών και το υπόλοιπο 30% ηλικίας 40 έως 65 ετών, τα οποία, ωστόσο, έχουν συννοσηρότητες. Αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι στοιχεία που δείχνουν πορεία ενδημικότητας του ιού»

Ο ίδιος αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, διαχώρισε κατά τα φαινόμενα τη θέση του από τις υποχρεωτικότητες και τον οριζόντιο εμβολιασμό, λέγοντας τα ακόλουθα:
«Εκτιμώ ότι για το ερχόμενο φθινόπωρο δε θα πρέπει να ανησυχούμε. Θα έχουμε εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει όλα τα τροποποιημένα στελέχη του κορονοϊού. Εκτιμώ, χωρίς να το λέω αυτό με βεβαιότητα, ότι τότε θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο μόνο οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με συννοσηρότητες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments