Αρχική Videos Εμβόλιο μια φορά το χρόνο «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της BioNtech

Εμβόλιο μια φορά το χρόνο «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της BioNtech

0
Dodekanisos

Μια φορά το χρόνο είναι πιθανό να γίνεται το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ugur Sahin. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην Γερμανική εφημερίδα Bild. Χαρακτηριστικά είπε πως οι «επόμενοι… εμβολιασμοί μπορεί να χρειαστούν μόνο κάθε χρόνο – ακριβώς όπως και με τη γρίπη», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι άνθρωποι θα πρέπει να ανησυχούν για το γεγονός ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας μιας και το εμβόλιο προσφέρει 90 τοις εκατό προστασία έναντι των περιπτώσεων που χρειάζονται εντατική θεραπεία σε άτομα άνω των 60 ετών. Ένα «πολύ υψηλό» επίπεδο προστασίας από σοβαρές ασθένειες διαρκεί έως και εννέα μήνες, υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech. Ωστόσο, είπε ότι αυτό το επίπεδο αρχίζει να μειώνεται «από τον τέταρτο μήνα». Για την διατήρηση της προστασίας ο Sahin τόνισε την σπουδαιότητα των ενισχυτικών δόσεων λέγοντας ότι δεν θα αποκαθιστούσαν απλώς τα επίπεδα των αντισωμάτων αλλά θα βοηθούσαν ενδεχομένως «να σπάσουν… αλυσίδες μόλυνσης».

Η συνέντευξη του Sahin έρχεται λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι η Pfizer, η BioNTech και η Moderna πραγματοποιούν συνδυαστικά κέρδη 65.000 $ κάθε λεπτό – όλα αυτά χάρη στα εμβόλια τους για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την έρευνα της της People’s Vaccine Alliance (PVA). Υπολογίζεται ότι οι τρεις εταιρείες θα κερδίσουν συνολικά 34 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένα κέρδη προ φόρων μόνο φέτος, τα οποία μεταφράζονται χονδρικά σε περισσότερα από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο και 93,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments