Αρχική Επικαιρότητα Εμβολίασαν παιδιά με δόσεις για ενηλίκους κατά λάθος στο Ανόβερο

Εμβολίασαν παιδιά με δόσεις για ενηλίκους κατά λάθος στο Ανόβερο

0
Dodekanisos

Σε λάθος αποδίδουν οι ειδικοί το γεγονός ότι τουλάχιστον 42 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού με δόση υψηλότερης συγκέντρωσης, η οποία προορίζεται για ενηλίκους. Κανονικά τα παιδιά αυτών των ηλικιακών ομάδων λαμβάνουν το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι δεν αναμένονται σοβαρές παρενέργειες. Μάλιστα η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου, Μαρλένε Γκραφ, εξηγεί ότι το πιθανότερο είναι να παρουσιαστούν τοπικές αντιδράσεις και πυρετός. «Από ιατρική άποψη, επρόκειτο για χορήγηση υπερβολικής δόσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες», διαβεβαιώνει. Παράλληλα, ότι οι γονείς των εν λόγω παιδιών έχουν ήδη ενημερωθεί από την περιφερειακή διοίκηση. 

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειακός πρόεδρος Στέφεν Κραχ δηλώνει ότι δεν έπρεπε να συμβεί τέτοιο λάθος. Ακόμη και αν δεν έχει σοβαρές παρενέργειες για την υγεία των παιδιών. «Δεν θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση». Ενώ ζητά έρευνα για να διαπιστωθεί πώς προέκυψε ένα τέτοιου είδους λάθος. «Πρέπει όμως να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να εντοπιστεί πώς προέκυψε το λάθος», ήταν τα λόγια του. 

Τέλος, θυμίζουμε ότι ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Δεκέμβριο. Τότε σε τρία παιδιά κάτω των 12 ετών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, τους είχε χορηγηθεί κατά λάθος το εμβόλιο της Moderna. Ενώ άδεια επείγουσας χρήσης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί μόνο στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments