Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εμβόλια για τουρίστες προσφέρουν δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί

Εμβόλια για τουρίστες προσφέρουν δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί

0
πηγή φωτογραφίας schengenvisainfo.com
πηγή φωτογραφίας schengenvisainfo.com
Dodekanisos

Είναι αδιαμφισβήτητο πως η πανδημία έφερε μεγάλα προβλήματα για τον τουρισμό. Η πτώση στον αριθμό τουριστών το 2020 ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί εν καιρώ ειρήνης γυρίζοντας τον τουρισμό πίσω είκοσι χρόνια. 

 

 

 

Εμβόλια για τουρίστες ως κίνητρο για την αύξηση των αφίξεων

Οι χώρες που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό ψάχνουν διαρκώς τρόπους να αυξήσουν την τουριστική τους κίνηση με κίνητρα για τους τουρίστες πέρα των πολύ ανταγωνιστικών τιμών. Έτσι ορισμένοι προορισμοί ανακοίνωσαν την διάθεση εμβολίων για τουρίστες ελπίζοντας να προσελκύσουν εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τον εμβολιασμό τους με στιγμές χαλάρωσης σε μια άλλη χώρα.

Μεταξύ αυτών των χωρών είναι μικρότεροι αλλά διάσημοι τουριστικοί προορισμοί όπως οι Μαλδίβες, το Μπαλί και το Αμπού Ντάμπι, καθώς επίσης και μεγαλύτερες χώρες όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Visit, Vaccinate, Vacation στις Μαλδίβες

Με το σλόγκαν «Επίσκεψη, Εμβολιασμός, Διακοπές» το μικρό αρχιπελαγικό κράτος στη Νότια Ασία, διάσημο ανάμεσα σε πλούσιους Γερμανούς και Αμερικανούς τουρίστες, προσφέρει εμβόλια για τους ταξιδιώτες σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του τουριστικού τομέα, και επομένως της οικονομίας του.

«Η κύρια ιδέα της διαφημιστικής καμπάνιας είναι να παρέχομε ένα βολικό τρόπο για να εμβολιαστεί κάποιος που θέλει να απολαύσει της διακοπές του στις Μαλδίβες» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Abdulla Mausoom

Από της 11 Ιουνίου προσφέρει εμβολιασμό για τουρίστες το Αμπού Ντάμπι

Το Αμπού Ντάμπι, ένας άλλος διάσημος τουριστικός προορισμός, χωρίς πολύ θόρυβο, προσφέρει στους τουρίστες που διαθέτουν βίζα εισόδου δωρεάν εμβόλια της Pfizer ή της Sinopharm.

Τα ραντεβού για το εμβόλιο μπορούν να κλείσουν και τουρίστες μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τις 11 Ιουνίου 2021, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες διαβατηρίου. Ραντεβού για εμβολιασμό μπορεί να κλείσει όποιος έχει visa εισόδου ή θεωρημένο διαβατήριο από τις αρχές της χώρας.

Στα ταξιδιωτικά πακέτα για Μπαλί συμπεριλαμβάνονται και εμβόλια

Το θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία άρχισε επίσης να προσφέρει τα εμβόλια Sinovac της Κίνας και AstraZeneca του ΗΒ σε τουρίστες από το εξωτερικό μέσω πακέτων που περιλαμβάνουν εμβολιασμούς. Το σχέδιο έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας της Ινδονησίας.

Ταυτόχρονα, η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία Garuda άρχισε να χορηγεί δωρεάν εμβολιασμούς σε παραθεριστές και ταξιδιώτες, με 20 επιβάτες να επωφελούνται από την ευκαιρία να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Sinovac την πρώτη ημέρα εφαρμογής της υπηρεσίας.

Εμβολιασμός και για αλλοδαπούς σε μητροπόλεις και πολιτείες της Αμερικής

Όταν η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στις ΗΠΑ, ορισμένοι κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ φοβόταν ότι οι ταξιδιώτες θα προσπαθούσαν να εμβολιαστούν στη χώρα. Μήνες αργότερα, ορισμένες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν εμβόλια στους αλλοδαπούς ως μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε από τον Μάιο ότι θα αρχίσει να εμβολιάζει τουρίστες ηλικίας 16 ετών και άνω σε δημοφιλή σημεία όπως η Times Square και η High Line και αργότερα στο Brooklyn Bridge Park και στο Central Park, ένα σχέδιο που είχε εγκριθεί από τον κυβερνήτη του πολιτεία, Andrew Cuomo. Τα κινητά κέντρα εμβολιασμού που τοποθετήθηκαν σε αυτά τα σημεία άρχισαν να προσφέρουν στους τουρίστες εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης χωρίς την ανάγκη προηγούμενης συνάντησης.

Η πολιτεία της Αλάσκας έκανε μια παρόμοια κίνηση σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης του θερινού τουρισμού, ο οποίος έχει καταστραφεί από τους περιορισμούς της πανδημίας. Την 1η Ιουνίου, η πολιτεία άρχισε να επιτρέπει τις αφίξεις στα μεγάλα αεροδρόμια της να εμβολιαστούν με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna. «Όποιος ταξιδεύει μέσα ή μέσω της Αλάσκας θα μπορεί να εμβολιαστεί εάν το επιλέξει», δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας υγείας στο Τμήμα Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αλάσκας, Heidi Hedberg, ανακοινώνοντας την κίνηση.

Αρκετές άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Αριζόνα, η Φλόριντα, η Λουιζιάνα και το Τέξας, προσφέρουν επίσης δωρεάν εμβολιασμούς COVID-19 σε ξένους και τουρίστες.

Εμβόλια για τουρίστες και στη Ρωσία αλλά όχι visa

Οι ρωσικές αρχές προσφέρουν επίσης εμβόλια για αλλοδαπούς, αν και όχι δωρεάν. Στη Ρωσία προσφέρονται πλέον εμβόλια για ξένους ταξιδιώτες με τιμές που κυμαίνονται από 1.500 USD έως 2.500 USD επιπλέον του κόστους πτήσης. Ορισμένοι ταξιδιώτες, ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο ταξίδι τους στη Ρωσία, καθώς αρκετά προξενεία της ανά τον κόσμο εξακολουθούν να μην εκδίδουν βίζα.

«Το προϊόν είναι έτοιμο, αλλά τα ζητήματα της υποστήριξης βίζας και της νόμιμης εισόδου για αλλοδαπούς που επιθυμούν να λάβουν το ρωσικό εμβόλιο δεν έχουν ακόμη επιλυθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας (RUTI), Andrei Ignatyev.

40.000 τουρίστες εμβολίασε η Σερβία πριν διακόψει προσωρινά το πρόγραμμα

Η Σερβία ανέπτυξε επίσης σχέδιο εμβολιασμού τουριστών τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, η κυβέρνηση διέκοψε το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλοδαπών, όταν μεγάλος αριθμός κατοίκων της Βοσνίας ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα προκειμένου να εμβολιαστούν. Η Σερβία δέχτηκε επικρίσεις όταν κατάφερε να πάρει στα χέρια της περισσότερα εμβόλια από τον αριθμό του πληθυσμού της. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρχές της Σερβίας περισσότεροι από 40.000 αλλοδαποί επωφελήθηκαν από την ευκαιρία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments