Αρχική Videos Εμμονή Gates για νέες χειρότερες πανδημίες, ζητάει ανάπτυξη εμβολίων

Εμμονή Gates για νέες χειρότερες πανδημίες, ζητάει ανάπτυξη εμβολίων

0
Dodekanisos

Νέα τοποθέτηση για δυνητικά καταστροφικές επιδημίες έκανε ο Bill Gates εγείροντας ερωτηματικά και προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Ο ίδιος έκανε λόγο για νέους ιούς που θα μπορούσαν να είναι πιο καταστροφικοί στον άνθρωπο από τον κορωνοϊό και για μια ακόμα φορά έδωσε το έναυσμα προκειμένου να αυξηθεί η χρηματοδότηση των εμβολίων.

Ο συνιδρυτής της Microsoft έκανε την τοποθέτηση αυτή ανακοινώνοντας μια νέα υπόσχεση 150 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI). Σημείωσε ότι «ενώ οι παραλλαγές Delta και Omicron του Covid-19 ήταν από τους πιο μεταδοτικούς ιούς που έχουν δει ποτέ, ο κόσμος θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί με ένα πιο λοιμογόνο παθογόνο, με τις συνέπειες στην υγεία να είναι σαφώς χειρότερες».

«Επενδύοντας στην έρευνα και την παραγωγική ικανότητα εμβολίων για να διασφαλιστεί ότι τα μελλοντικά εμβόλια θα γίνουν γρήγορα διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις μπορούν να προετοιμαστούν για να αμβλύνουν μελλοντικά κρούσματα», είπε ο Γκέιτς. Η CEPI προσπαθεί να συγκεντρώσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να συντομεύσει τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου σε 100 ημέρες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments