Εμμένει στις δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους ο Μακρόν

Χωρίς διάθεση να ανασκευάσει τις δηλώσεις του που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εμφανίστηκε σε νέα του παρέμβαση ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζει ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους. Υπογραμμίζει ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή» και μάλιστα επικρίνει ορισμένους από αυτούς ότι κάνουν «την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν». Επιπροσθέτως λέει ότι είναι δική του ευθύνη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της «Όμικρον».

«Μπορούμε να αγανακτούμε με σχήματα λόγου της καθομιλουμένης και τα οποία εννοώ απολύτως. Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί. Όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν. Και δεν μπορώ να αφήσω να ανθούν στη χώρα μας συζητήσεις του είδους “ας μην τους περιθάλψουμε λόγω των επιλογών τους”. Όχι. Και το δηλώνω ξεκάθαρα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Η στρατηγική είναι απλή: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός», προσθέτει ο Μακρόν και δηλώνει ότι η επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους είναι ευρωπαϊκή τάση.

«Το λέω με μεγάλη αποφασιστικότητα και έμφαση: οφείλουμε να το κάνουμε για το σύνολο των συμπατριωτών μας που κάνουν την προσπάθεια και εμβολιάζονται και οι οποίοι, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων άλλων που ορισμένες φορές αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, μολύνονται. Και οφείλουμε επίσης να το κάνουμε για τους συμπατριώτες μας οι οποίοι κάποιες φορές παραδίδονται σε σκοταδιστικές απόψεις, σε απόψεις του φόβου: δεν προστατεύονται οι ίδιοι ενώ η επιστήμη, η έρευνα και η ευρωπαϊκή τεχνολογική και παραγωγική υπεροχή τούς του επιτρέπουν. Αποτελεί ευθύνη μου να σημάνω λίγο συναγερμό, αυτό έκανα αυτήν την εβδομάδα, ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα», τελειώνει.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments