Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Έμεινε ζωντανή η Ρόδος

Έμεινε ζωντανή η Ρόδος

0
Dodekanisos

Ολοζώντανη στο κυνήγι της 1ης θέσης στον 6ο όμιλο, έμεινε η Ρόδος η οποία επικράτησε με 1 – 0 του Ιάλυσου στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής και πρόσθεσε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό της σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι είχε απροσδόκητο φινάλε μιας και από το 84’ έως και το φινάλε έγιναν δυο διακοπές στον ηλεκτροφωτισμό (μπλάκ άουτ) με αποτέλεσμα ο διαιτητής να αναγκαστεί να το διακόψει δυο φορές και να στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Η πρώτη συνέβη στο 84’ και η δεύτερη ενώ είχαμε μπει στις καθυστερήσεις.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι που μπορεί να μην είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες , είχε όμως καλό ρυθμό και δυο ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουν τους περίπου 1000 θεατές (ίσως και κάτι παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο) που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Στο γήπεδο έδωσαν το παρών και οι οργανωμένοι φίλοι των δυο ομάδων, οι οποίοι έδωσαν σε όλη την διάρκεια του την δική τους «μάχη» από την εξέδρα και με τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα τους έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην αναμέτρηση.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρόδος έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχει σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, απέναντι σε έναν Ιάλυσο που είχε πολλά προβλήματα να «κατεβάσει» τη μπάλα και έδειχνε εγκλωβισμένος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στην επανάληψη, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε κάπως δεδομένου ότι οι «ερυθροκίτρινοι» κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί αναζητώντας την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, η Ρόδος και πάλι ήταν αυτή που θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» τον αγώνα, χάνοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία σε κενή εστία.

Καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν και η αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Αρχοντούλη στο 74’ ο οποίος γκρέμισε άτσαλα τον Αυγενικού την ώρα που βρισκόταν σε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση από τη δεξιά πτέρυγα και λίγο πάνω από το χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τo φιλμ του αγώνα
Στο 28’ ο Δελαπόρτας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ.
Στο 35’ μετά από σέντρα σουτ (ύστερα από προσωρινή απόκρουση της μπάλας από την άμυνα του Ιάλυσου), ο Παβίσεβιτς πήρε τη μπάλα σε θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου που έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο (1 – 0).
Στο 50’ ο Παβίσεβιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (άουτ).
Στο 60’ και μετά από αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Παβίσεβιτς «έσπασε» τη μπάλα στον αφρούρητο Πινδώνη ο οποίος απέναντι σε κενή εστία και πάνω στην κίνηση έκανε το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους».

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΣ ΡΟΔΟΣ: Παναγόπουλος, Μκρτσιάν, Ιμεραλιλάϊ, Αποστόλου, Δαβρής, Ταβάρες, Αυγενικού (77’ Μπανγκουρά, 87’ Λέκκας), Παβίσεβιτς, Νάκας (61’ Μυλωνάς, 88’ Καντιμοίρης), Πινδώνης, Πότσι
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Παφιάκης (66’ Κόλα), Φαβάλι, Μπεγκελτσής, Δελαπόρτας, Δήμας, Βλάχος (75’ Σταθάκης)   

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments