Αρχική Αθλητικά νέα «Εμφύλιος» στο παγκόσμιο τένις με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων

«Εμφύλιος» στο παγκόσμιο τένις με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων

0
Φωτογραφία: news247.gr
Dodekanisos

Τρεις μήνες πριν την έναρξη του Australian Open, τενίστες όπως οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Medvedev, Zverev και Thiem, ενδεχομένως να απουσιάσουν από το τουρνουά. Οι συγκεκριμένοι αθλητές τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τον κορονοϊό.  

Δεν κάνουν βήμα πίσω οι Αυστραλοί

Το θέμα του εμβολιασμού κατά κορονοϊού και η υποχρεωτικότητα, έχουν «φουντώσει» για τα καλά στο παγκόσμιο τένις. Οι Αυστραλοί διοργανωτές τραβούν στα άκρα το «σκοινί», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Δηλαδή, ότι δεν πρόκειται να κάνουν κανένα βήμα πίσω όσον αφορά τους ανεμβολίαστους τενίστες.

«Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την κατάταξή σας στο τένις. Ούτε για το πόσα Grand Slam έχετε κερδίσει. Πρέπει να εμβολιαστείτε για να κρατήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς». Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στον πρωθυπουργό της πολιτείας της Βικτώριας, Daniel Andrews. 

Μάλιστα, o Andrews τόνισε ότι η πολιτεία της Βικτώριας δεν πρόκειται να συνάψει κάποια συμφωνία με μη εμβολιασμένους. Ενώ δεν πρόκειται να τους διαθέσει βίζα, για να αγωνιστούν στο πρώτο χρονικά Grand Slam της επερχόμενης σεζόν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το παγκόσμιο τένις απειλείται με «εμφύλιο» λόγω ενός πάρα πολύ λεπτού ζητήματος. Όπως είναι ο εμβολιασμός. Ο οποίος όσο και αν διανύουμε δύσκολες καταστάσεις θα αποτελεί πάντα προσωπική επιλογή. 

Ουσιαστικά οι διοργανωτές στέλνουν τελεσίγραφα στους αθλητές τα οποία συμπυκνώνονται στην φράση «εμβολιαστείτε για να αγωνιστείτε» και όχι για να προστατευτείτε.

Ποια η άποψη των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Θυμίζουμε πως σε παλαιότερο κείμενό μας είχαμε αναλύσει τις απόψεις των Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ. Τόσο ο Ισπανός όσο και ο Ελβετός τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού. Παράλληλα ο Φέντερερ είναι και πλήρως εμβολιασμένος. «Θα εμβολιαστώ, όταν θα έχω τη δυνατότητα να το κάνω», είχε δηλώσει ο Ναδάλ. Ωστόσο ο Τζόκοβιτς είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τις σκέψεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των αθλητών του τένις. 

Ποια η στάση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη;

Όσον αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, μετά τις δηλώσεις που είχαν προκαλέσει σάλο, είχε προβεί σε νέες δηλώσεις και είχε πει ότι εντός του 2021 θα εμβολιαστεί. Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του. Παρόλα αυτά οι αυστηροί περιορισμοί των Αυστραλών, ενδεχομένως να επισπεύσουν τον εμβολιασμό του Έλληνα τενίστα. Ο οποίος επιθυμεί να αγωνιστεί στο Australian Open. 

Υπέρ του εμβολίου τάσσεται η Μαρία Σάκκαρη

«Είμαι υπέρ του εμβολιασμού. Έχω εμβολιαστεί εγώ, η οικογένειά μου, η ομάδα μου, όλοι οι φίλοι μου. Δεν έχω κάποιον γύρω μου που να μην είναι εμβολιασμένος. Αν κάποιος έχει έναν καλό λόγο για να μην θέλει να εμβολιαστεί, είτε είναι θέμα υγείας, είτε είναι κοπέλα και θέλει να μείνει έγκυος, και όχι γιατί θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι, τότε θα το καταλάβω. Αλλά πιστεύω πως είναι ο μοναδικός τρόπο. Εκτός αν βγει κάποιο φάρμακο, για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Έτσι δεν θα φοράμε μάσκες στο tour. Δεν θα έχουμε όλους αυτούς τους περιορισμούς. Και θα αρχίσει να γίνεται το τένις όπως ήταν. Επομένως θα έρθουν και περισσότερα λεφτά πάλι. Νομίζω πως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι καλά μπορεί να φέρει το να ξαναμπούμε σε μια κανονικότητα. Και μένα μου φαίνεται περίεργο που ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών δεν έχει εμβολιαστεί. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να καθίσω να ασχοληθώ με τον καθένα και το τι έχει στο μυαλό του. Θα έχουν τους λόγους τους φαντάζομαι».

Μάλιστα, η Σάκκαρη που λόγω των πολλαπλών αγωνιστικών της υποχρεώσεων το πρόγραμμα της περιλαμβάνει αρκετά ταξίδια, υπογράμμισε πως θα λάβει κανονικά μέρος στις αρχές του 2022 στη Μελβούρνη για το Australian Open, καθώς μέχρι τότε θα έχει κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Πιστεύω ότι δεν θα είναι όπως το φετινό Australian Open, αυτό ελπίζω δηλαδή! Ακούμε ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για όποιον είναι εμβολιασμένος. Εγώ είμαι πλήρως εμβολιασμένη από τον Μάρτιο. Θα έχω κάνει και τρίτο μέχρι τότε! Τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για εμάς. Πιστεύω ότι η Tennis Australia θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και δεν θα μας έχουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες! Δεν ξέρουμε ακόμα τους κανονισμούς, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν θα είναι το ίδιο με φέτος». 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments