Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Έμφαση στην τουριστική επικοινωνία και ανάπτυξη της Καλύμνου, με εναλλακτικές μορφές τουρισμού...

Έμφαση στην τουριστική επικοινωνία και ανάπτυξη της Καλύμνου, με εναλλακτικές μορφές τουρισμού από την Αντιπεριφερειάρχη

0
Dodekanisos

Ενθουσιασμένη  από την φιλοξενία και τις ασύγκριτες ομορφιές της Καλύμνου, έμεινε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου κατά την επίσκεψή της στο νησί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη. Η Αντιπεριφερειάρχης, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλυμνίων, κ. Γιάννη Γαλουζή και εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων με τους οποίους συνομίλησε για την τουριστική ανάπτυξη της Καλύμνου, καθώς και την πορεία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Φθάνοντας στην Κάλυμνο την Δευτέρα, η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα και συνάντησε τον εκπρόσωπο των Αλιέων, κ. Γιώργο Κατσοτούρχη. Επισκέφθηκε επίσης το χώρο όπου η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Γυναικών του νησιού παρασκευάζει το καπνιστό φιλέτο λευκού τόνου και το καπνιστό φιλέτο σκουμπρί, προϊόντα που απέσπασαν το χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό τροφίμων Olymp Awards που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στην Αθήνα.

Το μεσημέρι πήρε μέρος στο επιστημονικό συμπόσιο με θέμα, «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στην Κάλυμνο και ο Ρόλος των ΜΜΕ» που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο από τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου με επικεφαλής της ομάδας την καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ, κ. Τέσσα Δουλκέρη. Στο συμπόσιο η κ. Παπαβασιλείου ανέλυσε τη στρατηγική της ΠΝΑΙ για την τουριστική προβολή των νησιών και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κατέγραψε όσα θέματα και προτάσεις τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων και παραγωγικών τάξεων.  Αργότερα την ίδια μέρα, συνάντησε τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων και των ενοικιαζόμενων δωματίων της Καλύμνου.

Την Τρίτη η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το δήμο και συνομίλησε με το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καλύμνου.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαβασιλείου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με κύριο θέμα πάντα την Τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Καλύμνου, Ι. Θεμέλαρος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και παραγωγικών τάξεων (ένωση ξενοδόχων, ένωση ενοικιαζόμενων δωματίων και καταλυμάτων, σύλλογος ενοικιαζόμενων οχημάτων, σύλλογος εστιατόρων κλπ).

Η κ. Παπαβασιλείου δήλωσε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικού της πλάνου για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις προβολής τόσο για την Κάλυμνο όσο και για κάθε άλλο νησί. Κάλεσε δε το δήμο και τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στις τουριστικές εκθέσεις όπου λαμβάνει μέρος η Περιφέρεια και να στέλνουν προωθητικό υλικό.

«Η Κάλυμνος διαθέτει ασύγκριτες ομορφιές και προσφέρει ποίκιλλα τουριστικά προϊόντα, τα οποία όμως δεν γίνονται ευρέως γνωστά. Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν το νησί σε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτε ανεκμετάλλευτο. Δεν είναι αυτονόητο ότι μαθαίνονται όλα τα τουριστικά προϊόντα οι δράσεις της Καλύμνου στις τουριστικές αγορές. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι δίπλα σε κάθε νησί, πάντα πρόθυμη να αναδείξει τον τουριστικό του πλούτο. Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε για την τουριστική ανάδειξη της Καλύμνου», τόνισε η κ. Παπαβασιλείου διαπιστώνοντας ότι το νησί προσφέρει μία σημαντική γκάμα ταξιδιωτικών εμπειριών και τουριστικών προϊόντων που πρέπει να επικοινωνηθούν στο ευρύ κοινό.

Η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παριστάμενους στη σύσκεψη ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί και σε κοντινό νησάκι της Καλύμνου κάτι παρόμοιο με το  παιχνίδι επιβίωσης “The Island”, το οποίο έγινε με επιτυχία το 2016 στην Αλιμιά, χαρίζοντας μεγάλη προβολή στο δήμο της Χάλκης όπου υπάγεται διοικητικά το ακατοίκητο νησί. Το παιχνίδι θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο στην Αλιμιά και οι επικεφαλής του βελγικού τουριστικού πρακτορείου που το διοργανώνουν συζητούν να είναι η Κάλυμνος ο επόμενός τους σταθμός, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, την Τετάρτη η Αντιπεριφερειάρχης, Μ. Παπαβασιλείου συναντήθηκε στο γραφείο της στη Ρόδο με το δήμαρχο κ. Γαλουζή και τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου και Αθλητισμού κ. Νίκο Νικολή, συζητώντας  κυρίως για τη στήριξη της αναρρίχησης ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού της Καλύμνου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments