Αρχική Videos Εμφανίστηκε μυστηριώδης υπατική νόσος μεταξύ παιδιών

Εμφανίστηκε μυστηριώδης υπατική νόσος μεταξύ παιδιών

0

Οι αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διερευνούν αναφερόμενες περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας—φλεγμονή του ήπατος—σε παιδιά στην Αλαμπάμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως γράφει το theepochtimes.com σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του.

 «Αυτά τα παιδιά παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αλαμπάμα με συμπτώματα γαστρεντερικής ασθένειας και ποικίλου βαθμού ηπατικής βλάβης, συμπεριλαμβανομένης της ηπατικής ανεπάρκειας», αναφέρεθηκε σε ανακοίνωση. «Μεταγενέστερες αναλύσεις αποκάλυψαν πιθανή συσχέτιση αυτής της ηπατίτιδας με τον αδενοϊό 41». Ο αδενοϊός 41 συνήθως σχετίζεται με φλεγμονή του εντέρου. Εννέα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών έχουν αναγνωριστεί ως θετικά στον αδενοϊό από τις 15 Απριλίου. Δύο από αυτά χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος. Τα παιδιά δεν είχαν καμία αξιοσημείωτη υποκείμενη κατάσταση υγείας που θα τα έθετε σε κίνδυνο για ηπατική νόσο.

Σημειώνεται ότι ανάλογες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Σκωτία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ουαλία, στη Βόρεια Ιρλανδία. Άλλα δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο και για άλλες χώρες όπως η Δανία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Αμερική.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments