Αρχική Επικαιρότητα Εμανουέλ Μακρόν: «Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

Εμανουέλ Μακρόν: «Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

0
Dodekanisos

Ο Εμανουέλ Μακρόν απέστειλε σημαντική πυροσβεστική βοήθεια στην Ελλάδα, που για πέμπτη ημέρα ταλανίζεται από τις πυρκαγιές. 

Μετά τις Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Πολωνία, Αμερική, Σουηδία, Ελβετία και Κροατία σειρά πήρε η Γαλλία. Μέσω του Εμανουέλ Μακρόν έστειλε σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός έστειλε στην χώρα μας τρία Canadairs και 80 Γάλλους πυροσβέστες και διασώστες. Ώστε να σμίξουν και να συνεργαστούν με του Έλληνες πυροσβέστες κατά των φονικών πυρκαγιών. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στα social media τόνισε: «H Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας που υποφέρει πολύ από καταστροφικές πυρκαγιές. Μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, 3 Canadairs και 80 Γάλλοι πυροσβέστες και διασώστες αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα με επείγουσες διαδικασίες. Αλληλέγγυοι, ως Ευρωπαίοι, πάντα».

Συμμαχία Ελλήνων και ξένων πυροσβεστών κατά των πυρκαγιών

Για πέμπτη ημέρα η Ελλάδα δοκιμάζεται από την ανεξέλεγκτη μανία των πυρκαγιών. Ωστόσο στην μάχη αυτή δεν είναι μόνη της. Από την Παρασκευή (6/8) έχουν ενταχθεί στις Ελληνικές δυνάμεις πυρόσβεσης, πυροσβέστες και αεροσκάφη από χώρες του εξωτερικού, που συνδράμουν στη μάχη με τις φωτιές.

 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης της Κύπρου

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ισραήλ αφίχθηκαν χθες στην Αθήνα

Οι 100 πυροσβέστες από την Ουκρανία έφτασαν στην Ελλάδα

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments