Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ελβετοί γιατροί βρήκαν έγκαιρη θεραπεία για τον κορωνοϊό;

Ελβετοί γιατροί βρήκαν έγκαιρη θεραπεία για τον κορωνοϊό;

0
Dodekanisos

Οι ασθενείς που κινδυνεύουν να προσβληθούν από σοβαρή περίπτωση του κορωνοϊού μπορεί τώρα να μπορούν να λάβουν έγκαιρη θεραπεία χάρη σε μια νέα μέθοδο που αναπτύχθηκε από Ελβετούς ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν τη συμπεριφορά των φυσικών φονικών κυττάρων σε μολυσμένα άτομα. Η ανίχνευση και η θεραπεία απειλητικών για τη ζωή μορφών της νέας νόσου του κορανοϊού πριν από την έναρξη των οξέων συμπτωμάτων ήταν μια πρόκληση για τους γιατρούς από την αρχή της πανδημίας. Τώρα, μια ομάδα από το Ελβετικό Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης θα μπορούσε να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. Οι ερευνητές, οι οποίοι συνεργάστηκαν με επιστήμονες από τη Γερμανία, την Τουλούζ και τη Νάντ, ανακάλυψαν έναν συγκεκριμένο «βιοδείκτη» ικανό να προβλέψει την ανάπτυξη μιας σοβαρής υπόθεσης στα αρχικά στάδια.

Το βασικό στοιχείο είναι τα φονικά κύτταρα που βρίσκονται στο αίμα ενός ασθενούς τα οποία ουσιαστικά είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που εμπλέκονται σε ανοσοαπόκριση. Σύμφωνα με τους Ελβετούς επιστήμονες, οι αλλαγές στον αριθμό τους μπορούν να αποτελέσουν έναν πρώιμο ισχυρό δείκτη ενός επικείμενου κινδύνου.
“Ο αριθμός των φυσικών κυττάρων φονικών Τ στο αίμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη σοβαρών κρουσμάτων με υψηλό βαθμό βεβαιότητας – ακόμη και την πρώτη ημέρα ενός ασθενούς στο νοσοκομείο”, λέει ο Burkhard Becher, ο κορυφαίος ερευνητής της ομάδας.

Τα πρώιμα διαγνωστικά που βασίζονται στη νέα μέθοδο θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους γιατρούς να αναπτύξουν μια βέλτιστη θεραπεία για οποιονδήποτε ασθενή, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας των μετρήσεων οξυγόνου, του τύπου θεραπείας και της ανάγκης μεταφοράς ενός ασθενούς σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU), λένε οι επιστήμονες .
«Οι προγνωστικοί βιοδείκτες είναι πολύ χρήσιμοι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων. Βοηθούν τους κλινικούς ιατρούς να παρέχουν στους ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα την καλύτερη δυνατή φροντίδα », λέει η Stefanie Kreutmair, άλλη συν-συγγραφέας της μελέτης. «Τα ευρήματά μας καθιστούν επίσης δυνατή τη διερεύνηση νέων θεραπειών».

πηγή: rt.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments