Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Έλλειπε μόνο το γκολ

Έλλειπε μόνο το γκολ

0
orfeas evagoras
Dodekanisos

Μόνο το γκολ έλειπε από το παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στον Ορφέα και τον Ευαγόρα. Οι δυο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων και αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που είχε πάθος, δυνατές μονομαχίες και πολλές φάσεις όχι όμως και την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου που είναι το γκολ. Ο Ορφέας ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και ήταν συνέχεια στην επίθεση. Στο 15’ είχε και την πρώτη του πολύ ευκαιρία όπου απανωτά σουτ του Παντελίδη και του Αμπελά, απόκρουσε ωραία ο Νικολέττος. Αμέσως μετά ο Ευαγόρας αφυπνίστηκε και στο 19’ βγήκε ωραία μπροστά φθάνοντας κοντά στο γκολ. Ο Τσίπας έκανε την κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Ερνίκολη κατάφερε να αποκρούσει ωραία σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, ο Ευαγόρας άρχισε να βγαίνει με περισσότερο θάρρος στην επίθεση αποκτώντας τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (στο 40’) σε μια παράξενη …γιόμα του Κουλουριώτη λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Ορφέας παραλίγο να σκοράρει. Η μπάλα πέρασε πάνω από τον Νικολέτο (ίσως να την βρήκε ίσα ίσα με τα ακροδάκτυλα) και ο Αμπελάς έκανε την προβολή για να την στείλει στα κενά δίχτυα αλλά «έπιασε αέρα» με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορφέας –όπως και στο πρώτο- μπήκε και πάλι πιο δυνατά και δημιούργησε άλλη μια φάση για να σκοράρει. Στο 54’ ο Αμπελάς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει ελαφρώς δίπλα από το κάθετο δοκάρι (άουτ). Στο 56’ μετά από μια γλυκιά σέντρα του Ροδίτη από τα δεξιά, ο Αμπελάς έκανε ένα πλασέ το οποίο όμως ήταν αδύναμο και ο Νικολέττος κατάφερε να μπλοκάρει. Λίγο μετά το 60’ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του ο Ευαγόρας. Στο 62’ μετά από σύγχυση στην περιοχή, πρόλαβε να βάλει το πόδι του ο Χατζηνικόλας σχεδόν εξ’ επαφής αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ένας αμυνόμενος και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ωστόσο ο Ευαγόρας μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 87’ μετά από μπροστινή μπαλιά του Κούτσι, ο Ζμάς βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά έπεσε στα πόδια του ο Ερνίκιολη και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 89’ ο Κούτσι μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος διώχθηκε από τον Στόϊο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ευαγόρα και ίσως και του αγώνα.
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Αμεπλάς, Ροδίτης και Στόϊος. Άρεσαν από τον Ευαγόρα οι Νικολέττος, Τσίπας και Χατζηνικόλας.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Μανώλης Κυρίτσης (Κοτσιλίτης, Βουτσάς). Στο 85’ απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής του Ορφέα Άρης Μιχαηλίδης επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΡΦΕΑΣ: Ερνίκιολη, Γεωργιάδης, Οσάφι, Παντελίδης, Κουλουριώτης (63’ Στόϊος), Ροδίτης, Κιάρρι (81’ Πολυχρόνης), Τσαγγάρης (73’ Ροδοσινιώτης), Γκρέμσι, Αμπελάς
ΕΥΑΓΟΡΑΣ: Νικολέττος, Γιακιτζής, Τσιώνης, Ζωάννου (53’ Γκαμαλέτσος), Τσίπας, Τσομάνι, Τσιτσιρής (66’ Ζμάς), Σαρρής, Κούτσι, Χατζηνικόλας, Πολυχρόνης (91’ Σαρδέλλης)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments