Αρχική Αθλητικά νέα Ελλάδα-Σερβία 10-13: Χρυσό μετάλλιο η Σερβία, ασημένιο η Ελλάδα

Ελλάδα-Σερβία 10-13: Χρυσό μετάλλιο η Σερβία, ασημένιο η Ελλάδα

1
SPORT24.GR/© 2021 MARK HUMPHREY/AP IMAGES
Dodekanisos

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πάλεψε κόντρα στην αντίστοιχη της Σερβίας. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα 10-13 στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο τουρνουά πόλο.

Η εκπληκτική πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ολοκληρώθηκε με το ασημένιο μετάλλιο. Οι «θεοί» της πισίνας του Θοδωρή Βλάχου στον τελικό κόντραραν στα ίσια μία υπερδύναμη της υδατοσφαίρισης όπως είναι η Εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας. 

Παρόλα αυτά στο τέλος οι αθλητές μας ξέμειναν από δυνάμεις και ηττήθηκαν με 10-13 από τους Σέρβους. Θυμίζουμε πως στον ημιτελικό κόντρα στην Ουγγαρία η Ελλάδα είχε κάνει ακόμα μία υπέρβαση. Κάπως έτσι έφτασε να διεκδικεί στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο πόλο το χρυσό μετάλλιο. Και πάλι το αργυρό μετάλλιο αποτελεί το δεύτερο της Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων. Είχε προηγηθεί το ασημένιο της αντίστοιχης εθνικής γυναικών, το 2004 στην Αθήνα. Όσο για τους Σέρβους εκείνοι κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό Ολυμπιακό τίτλο τουςς.

Μόνο δέος και υπόκλιση για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Όπως είπαμε η πορεία της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την δεύτερη θέση, δηλαδή το ασημένιο μετάλλιο. Πριν αρχίσουν οι αποθεώσεις περί εθνικής υπερηφάνειας, θα σας μεταφέρω κάποιες παραμέτρους που διάβασα σε μία εφημερίδα. Η Εθνική ομάδα δεν μας έκανε υπερήφανους. Κανείς δεν δικαιούται να αισθάνεται υπερήφανος. Πλην της οικογένειας, των προπονητών και των φίλων των αθλητών και του προπονητή και του τεχνικού επιτελείου. Και όσον βρίσκονται στην αποστολή στο Τόκιο. Εμείς οι Έλληνες πολίτες μπορούμε να αισθανόμαστε δέος. Να υποκλιθούμε μπροστά τους. Οι άνθρωπο αυτοί έχουν παραμερίσει αρκετά πράγματα. Ώστε να κάνουν πρωταθλητισμό στην ζωή τους. Αν δεν είχαν φτάσει μέχρι εδώ οι περισσότεροι θα τους είχαν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα πόλο ανδρών για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Αυτά ως ένα διαφορετικό κλείσιμο.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Βέβαια μπορεί να γνώρισε την ήττα 10-13 από την Σερβία, ωστόσο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στην συνέχεια […]