Αρχική Στήλες Απόψεις Έλεος με τα drugs, πάρτε μια απόφαση επιτέλους…

Έλεος με τα drugs, πάρτε μια απόφαση επιτέλους…

0
Dodekanisos

Γράφει η Στέλλα Καρατζίκη

Με αφορμή τα δρώμενα των τελευταίων ημερών σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πανεπιστήμια.

Αν μείναμε στα Zωνιανά είμαστε βαθιά νυχτωμένοι. Κι επιτέλους ας χρησιμοποιήσουμε αυτήν την βαλτωμένη φαιά ουσία μας. Διότι αν πιστέψει κανεις ότι το πρόβλημα είναι τα Ζωνιανά έχασε το δάσος για το δέντρο.

Ότι κι αν κάναμε τόσα χρόνια έχει αποτύχει. Χασισοφυτείες, οπλισμένοι έμποροι, βοσκοί με τρελά ποσά στην τράπεζα ,διεφθαρμένοι πολιτικοί, κι αστυνομικοί που τους καλύπτουν, υπάρχουν παντού στην Ελλάδα.

Παραβιάζεται το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, το υπάρχον νομικό καθεστώς δημιουργεί πολλές στρεβλώσεις στην κοινωνία και την οικονομία, δημιουργεί την παράνομη αγορά με υπέρογκες τιμές και κακή ποιότητα. Έμποροι που τα χρήματα που κερδίζουν τα χρησιμοποιούν για χρηματισμό κρατικών λειτουργών (διαφθορά)., όπως επίσης για άλλες παράνομες δραστηριότητες (όπλα,τζόγο,πορνεία), δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο, και φυσικά απώλεια φορολογικών
εσόδων του κράτους.

Η λογική της ποινικοποίησης είναι πια μη λειτουργική.

Όχι μόνο γιατί ότι απαγορεύεται είναι τόσο ελκυστικό Περισσότερο γιατί το ότι απαγορεύεται εξακολουθείτε να κινείται λαθραία, παράγει μαύρο πλούτο ο οποίος δεν συνυπολογίζεται στο εθνικό προϊόν. Δημιουργεί ένα παράλληλο σύστημα, ένα παρακράτος., για να εξαπλωθεί και να παράξει κινδύνους για την υγεία των χρηστών.

Υπαρχει λύση.
Οι χρήστες να θεωρηθούν ασθενείς καταγραφούν σε ειδική λίστα .με πλήρη σεβασμό των προσωπικών τους δεδομένων, και να τους χορηγούνται οι δόσεις από τα νοσοκομεία.
Παράλληλα όσοι εκδηλώνουν διάθεση να απεξαρτητοποιηθούν να εντάσσονται αυτόματα σε προγράμματα τα οποία θα λειτουργούν εκτός νοσοκομείου. Στόχος είναι η σταδιιακή επανένταξη στην κοινωνία και όχι η ιδρυματοποιηση των ανθρώπων αυτών.

Κάθε πολιτικό μας δικαίωμα, γεννά κρατική υποχρέωση σεβασμού και προστασίες

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να πατάξει την ναρκοεπηδημία για τον απλό λόγο, ότι τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια

Η νομιμοποίηση η να γίνει με καθαρούς ριζοσπαστικούς όρους, η να μην γίνει καθόλου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments