Αρχική Videos “Ελάτε πίσω κ.πρόεδρε, για να έρθει και πάλι η ειρήνη!”

“Ελάτε πίσω κ.πρόεδρε, για να έρθει και πάλι η ειρήνη!”

0

«Είμαι σίγουρος ότι αν ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν πρόεδρος σήμερα, δεν θα υπήρχε πόλεμος που θα έπληττε την Ευρώπη και την Ουκρανία», δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη «Ελάτε πίσω, κύριε Πρόεδρε, κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη και φέρτε μας την ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ενέκρινε την εκλογή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τον  να «επιστρέψει» και να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Όρμπαν, σφοδρός επικριτής της παγκοσμιοποίησης και του φιλελευθερισμού, υποστήριξε επίσης τις δύο προηγούμενες προεδρικές εκστρατείες του Τραμπ.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Όρμπαν έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι προμήθευσε στην Ουκρανία όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας και οι δύο ότι κάτι τέτοιο κινδυνεύει να κλιμακώσει τη σύγκρουση σε «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».  Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι αν εκλεγεί, θα «διαπραγματευόταν τον τερματισμό αυτού του φρικτού πολέμου εντός 24 ωρών», ενώ ο Όρμπαν δήλωσε πέρυσι ότι πιστεύει ότι η σύγκρουση δεν θα είχε ξεσπάσει ποτέ εάν ο Τραμπ κέρδιζε μια δεύτερη θητεία στην εξουσία το 2020.

Ο Όρμπαν εκφώνησε την ομιλία του στο Συντηρητικό Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC),στη Βουδαπέστη. Σε όλη την ομιλία του, ο Όρμπαν έθιξε λαϊκιστικά θέματα που επικαλείται τακτικά ο Τραμπ, αποδοκιμάζοντας την ιδεολογία των τρανς, τη μαζική μετανάστευση και τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ «έγχρωμες επαναστάσεις» στη Μέση Ανατολή και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments