Αρχική Αθλητικά νέα Έλαμψε ο Κώστας Τσιμίκας στην νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Μπέρνλι

Έλαμψε ο Κώστας Τσιμίκας στην νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Μπέρνλι

0
Dodekanisos

Η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Μπέρνλι στο «Άνφιλντ» και έκανε το δύο στα δύο στην Premier League. Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας αγωνίστηκε βασικός, έδωσε ασίστ στον Ζότα για το 1-0 και στο τέλος αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης.

Νίκησε η Λίβερπουλ με βασικό ξανά τον Τσιμίκα

Χάρη στα γκολ των Ντιόγκο Ζότα (18′) και Σαντιό Μανέ (69′) η Λίβερπουλ νίκησε άνετα εντός έδρας 2-0 την Μπέρνλι. Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον μπορεί να ανησύχησε την Λίβερπουλ, ωστόσο ο Τσιμίκας που περίμενε καρτερικά να του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί, καλύπτει επάξια το κενό του.

Ειδικότερα, ο Γιούργκεν Κλοπ έδωσε πάλι φανέλα βασικού στον Τσιμίκα με τον Έλληνα μπακ να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Τσιμίκας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Λίβερπουλ, καθώς στο πρώτο γκολ των «κόκκινων» έβγαλε μοναδική σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ζότα. Ο Πορτογάλος επιθετικός δεν λάθεψε και έγραψε το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο διεθνής Έλληνας μπακ με ποσοστό 47,3% αναδείχτηκε MVP (πολυτιμότερης παίκτης) του ματς της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Premier League.

Η εμφάνιση του Τσιμίκα σε αριθμούς

Ο Τσιμίκας είχε 71 πάσες, εννιά σέντρες, έξι κερδισμένες μονομαχίες και έξι αναχαιτίσεις. Ενώ πάτησε έξι φορές την αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, έκανε τρία τάκλιν, είχε τρεις απομακρύνσεις 74,4 % επιτυχία στις πάσες και μία ασίστ. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Τσιμίκα στο πρωτάθλημα της Premier League.

Αποθεώθηκε από τους φιλάθλους όταν έγινε αλλαγή

Προς το τέλος της αναμέτρησης, όταν έγινε αλλαγή (90+2′) όλο το «Άνφιλντ» σηκώθηκε όρθιο και τον αποθέωσε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments