Αρχική Videos Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των πτωχεύσεων και στη Δανία!

Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των πτωχεύσεων και στη Δανία!

0

Ο αριθμός των πτωχεύσεων στη Δανία έχει φτάσει σε υψηλό ρεκόρ που δεν έχει παρατηρηθεί από τον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2008. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, 837 εταιρείες υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στη σκανδιναβική χώρα, σημειώνοντας αύξηση 40 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Δανίας.

Οι χρεοκοπίες μόνο τον Μάρτιο κόστισαν στη χώρα 2.222 θέσεις πλήρους απασχόλησης – 50% περισσότερες από ό,τι τον Φεβρουάριο. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας σημείωσε ότι οι μεταφορικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μεγάλο μερίδιο εστιατορίων απορρίφθηκε λόγω των lockdown και του κλεισίματος λόγω COVID , όταν οι πελάτες δεν μπορούσαν να καθίσουν μέσα και οι επιχειρήσεις έπρεπε να βασίζονται στην εστίαση και τις παραδόσεις, ανέφερε. Το Εμπορικό Επιμελητήριο προειδοποίησε ότι αναμένει ότι ο αριθμός των πτωχεύσεων θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, χωρίς να βλέπει ενδεχόμενο βελτίωσης της κατάστασης.

«Το υψηλότερο κόστος παραγωγής και η ασθενέστερη ζήτηση θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία περισσότερων εταιρειών κατά τους επόμενους έξι μήνες», δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος Kristian Skriver. Μια πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Τράπεζας της Δανίας προέβλεπε επιβράδυνση για τη δανική οικονομία, αναφέροντας επίσης ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν αντίκτυπο στην κατανάλωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments