Αρχική Videos Εκτοξεύονται οι παγκόσμιες τιμές, “καμπανάκι” μεγάλης κρίσης πείνας

Εκτοξεύονται οι παγκόσμιες τιμές, “καμπανάκι” μεγάλης κρίσης πείνας

0
Dodekanisos

Οι τιμές του σιταριού και του καλαμποκιού εκτοξεύτηκαν απότομα στις παγκόσμιες συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας το Σαββατοκύριακο ότι δεν μπορεί πλέον να «εγγυηθεί την ασφάλεια» των πολιτικών φορτηγών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και ότι θα αποχωρούσε από μια συμφωνία που δημιούργησε έναν ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο εκεί. Ενώ οι αποστολές σιτηρών από τα Ουκρανικά λιμάνια προς τον υπόλοιπο κόσμο ξεκίνησαν ξανά  μετά από μια σύντομη διακοπή, οι ειδικοί ανησυχούν ότι η κατάρρευση της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικές διακοπές που θα οδηγήσουν τις τιμές ακόμη υψηλότερα. Η νέα αβεβαιότητα σχετικά με τις αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία έρχεται σε μια στιγμή που οργανώσεις βοήθειας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), προειδοποιούν για μια τεράστια παγκόσμια κρίση πείνας.

Μεταξύ 2019 και 2022, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν παγκοσμίως από «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια» έχει υπερδιπλασιαστεί σε 345 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον οργανισμό, 50 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν αυτήν τη στιγμή, ή βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, την πιο σοβαρή αξιολόγηση στην Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσης Ασφάλειας Τροφίμων που χρησιμοποιείται από διεθνείς οργανισμούς βοήθειας.

Οι διεθνείς οργανώσεις βοήθειας είχαν ήδη πιεστεί σκληρά για να καλύψουν τις ανάγκες των πεινασμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πριν η ξεσπάσει η Ουκρανική κρίση. Για αρκετούς μήνες, ο πόλεμος σταμάτησε εντελώς την αποστολή σιταριού, καλαμποκιού και άλλων βασικών προϊόντων από την Ουκρανία, περιπλέκοντας πολύ την παροχή βοήθειας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments