Αρχική Αθλητικά νέα Εκτός τελικού με πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Εκτός τελικού με πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη

0
Dodekanisos

Η Άννα Ντουντουνάκη έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25. Όμως έμεινε οριακά εκτός του τελικού στα 100μ. πεταλούδα της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά το γεγονός πως έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, η Άννα Ντουντουνάκη έμεινε για μόλις έξι εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός οκτάδας. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια «άγγιξε» μία ιστορική πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η Ντουντουνάκη κατετάγη ένατη στους ημιτελικούς του αγωνίσματος με 57.25.

Η 25χρονη αθλήτρια της κολύμβησης βελτίωσε το 57.37 που είχε πετύχει στις 18 Μαϊου, στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Από την όγδοη θέση προκρίθηκε στον αυριανό (26/7) τελικό η Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία με 57.19.

Την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών πέτυχε η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ με 55.89. Ακολούθησε η Γαλλίδα Μαρί Ουατέλ (56.16). Τέταρτη προκρίθηκε η Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ (κάτοχος του τίτλου). Ενώ εκτός τελικού έμεινε η 17χρονη Αμερικανίδα Κλερ Κέρζαν.

Τα δάκρυα της Ντουντουνάκη

Η Άννα Ντουντουνάκη μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Χαίρομαι τη στιγμή που έπρεπε μπόρεσα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα. Πιστεύω ότι έδωσα ότι περισσότερο είχα σε αυτήν την κούρσα. Χαίρομαι που έκανα ένα πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό. Στεναχωριέμαι που αυτό δεν ήταν αρκετό για λίγο. Για να μπω στην οκτάδα, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Άρχισε η Ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους. Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και οκτάδα στην Ολυμπιάδα. Πέτυχα τον έναν και με το παραπάνω, έχασα τον άλλον. Έτσι είναι. Αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό την ώρα που έπρεπε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments