Αρχική Videos Εκτός ΠΑΣΟΚ η Καϊλή η οποία συνελλήφθη για υπόθεση διαφθοράς

Εκτός ΠΑΣΟΚ η Καϊλή η οποία συνελλήφθη για υπόθεση διαφθοράς

0

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε 16 σπίτια και συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερα άτομα μέσα και γύρω από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή, στο πλαίσιο έρευνας για λόμπι από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή από το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ΠAΣΟΚ και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ μετά από απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει τα εξής: “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη”.

Οι επιδρομές προκάλεσαν ένα μεγάλο σκάνδαλο για το Κοινοβούλιο και ειδικότερα την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που έχει επικριθεί για την ήπια στάση της στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και στόχευαν κυρίως βοηθούς του κοινοβουλίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments