Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Eκρηκτικό το κλίμα που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρόδου

Eκρηκτικό το κλίμα που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρόδου

0
Dodekanisos

Καταγγελία από τους εργαζόμενους και παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),αναφορικά με το νοσοκομείο Ρόδου.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλει τους εργαζόμενους στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, να καταγγέλουν καθεστώς τρομοκρατίας από την μεριά της Διοίκησης,ωστόσο σε δηλώσεις της διοικητού κ.Κ.Χατζηστρατή, που δημοσιεύουμαι παρακάτω,τα πράγματα παρουσιάζονται από άλλη οπτική γωνία. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΠΟΕΔΗΝ,έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου, όπου καταγγέλλεται η Διοικήτρια του Νοσοκομείου για το κύμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς όλους τους υπαλλήλους της Διοικητικής -Οικονομικής Υπηρεσίας, που δεν ανήκουν στους εκλεκτούς της απειλώντας τους με μετακινήσεις, διώξεις, κλήσεις σε απολογία πρακτική που δεν συνάδει με χρηστή Διοίκηση.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, όπως όφειλε, έπρεπε να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο, που είναι: η έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού και εστίασης, η εξεύρεση χώρου για την γιατρό Ογκολόγο που διορίστηκε πρόσφατα και εξυπηρετεί αρκετούς ασθενείς, τα πλυντήρια που δεν λειτουργούν, η «Δωρεά Γεωργαντέλη» που λιμνάζει και τα χιλιάδες ευρώ που ενέκρινε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μένουν ανεκμετάλλευτα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα, μετακινεί μαζικά υπαλλήλους που δεν είναι της αρεσκείας της και μάλιστα τοποθέτησε στο γραφείο της υπάλληλο που εκκρεμεί πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος.
Πράξη που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των άλλων υπαλλήλων, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο δρόμος που επέλεξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ολισθηρός και η πρακτική καταχρηστική.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την συμμόρφωση της Διοίκησης και για να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειές της.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ
Ο πρόεδρος
Μιχάλης Γιαννάκος
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαναστάσης». 

Για το θέμα σχετικά, η Διοικητής του νοσοκομείου κ.Κ.Χατζηστρατή είχε δηλώσει :

«Όταν ζημιώνεται, τόνισε, το δημόσιο από λάθη της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν δικαιούμαι να το αποσιωπήσω», προσθέτοντας ότι θα κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου ανέφερε ότι όλη την ιστορία ανακίνησε ένα πρόσωπο, το οποίο θα χάσει την υπεύθυνη θέση, την οποία κατείχε με ανάθεση και όχι με κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια, μετά την απόσπαση στο Νοσοκομείο ατόμου με ουσιαστικά προσόντα, πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για την προϊσταμένη του χειρουργείου, καθώς κατά την απογραφή βρέθηκαν πολλά ληγμένα χειρουργικά (ορθοπαιδικά, ουρολογικά κ.λ.π) υλικά.

«ΕΔΕ θα διαταχθεί και για κάθε άλλο άτομο, είπε, που έχει ευθύνη γι’ αυτή την αμέλεια».

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κατέστησε σαφές, πάντως,  ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Κλήθηκα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του Νοσοκομείου και των νοσηλευομένων σ’ αυτό κι αυτό θα κάνω».

Αναφερόμενη στη «Δωρεά Γεωργαντέλη», για την οποία την κατηγορούν ότι δεν την αξιοποιεί, η κ. Χατζηστρατή υποστήριξε ότι αυτή η δωρεά έγινε από το 2003, ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων τη θυμήθηκε μετά από 14 χρόνια.

«Το Νοσοκομείο, δήλωσε, δεν έχει νομικό σύμβουλο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχε δύο συν τους διοικητές που είχαν την ιδιότητα του δικηγόρου και δεν κατάφεραν να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, τόνισε, έχουμε ορίσει δικηγόρο στην Αθήνα, προκειμένου ν’ ασχοληθεί με την υπόθεση».

Ερωτηθείσα για τα πλυντήρια, υποστήριξε ότι αυτά είναι από το 2000, οπότε μετά από 17 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, λογικό είναι να έχουν φθαρεί και σαφώς θα πρέπει να αντικατασταθούν και θα αντικατασταθούν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments