Αρχική Επικαιρότητα Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Ο Ερντογάν θέλει ενεργό ρόλο στο Αφγανιστάν»

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Ο Ερντογάν θέλει ενεργό ρόλο στο Αφγανιστάν»

0
Dodekanisos

Μετά το πρώτο μέρος, το MEGA παρουσίασε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο Σουχάιλ Σαχίν μίλησε για τον ρόλο του Ερντογάν στην επόμενη ημέρα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με τους Ευρωπαίους πολίτες που θα μείνουν στο Αφγανιστάν μετά την 31η Αυγούστου. Ενώ έκανε λόγο και για το ενδεχόμενο ειρηνευτικής δύναμης στη χώρα με συμμετοχή και της Ελλάδας.

Ποιο είναι λοιπόν το όραμα των Ταλιμπάν; Πως σκοπεύετε να κυβερνήσετε;

Στο Αφγανιστάν υπάρχει σαφώς καλλιέργεια παπαρούνας και έχουμε δεσμευτεί να την παύσουμε, ωστόσο υπάρχει ανάγκη η διεθνής κοινότητα να μας βοηθήσει και να δημιουργήσει υποκατάστατα καλλιεργειών για τους αγρότες.

Θεωρείτε πιθανό η Κίνα η Τουρκία και το Κατάρ να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν;

Βεβαίως, σίγουρα! Σαφώς και θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που ενεπλάκησαν στην ένοπλη σύγκρουση στη χώρα μας, δεν θα συμμετέχουν.

Αν οι Αμερικανοί εκκενώσουν τη χώρα, με χρονικό ορίζοντα την 31η Αυγούστου, αλλά υπάρξουν πολίτες άλλων εθνικοτήτων πίσω, τι θα συμβεί σε αυτούς;

Έχουμε ανακοινώσει ότι όσοι συνεργάζονται με τις ξένες δυνάμεις, τόσο οι ζωές τους όσο και οι περιουσίες τους είναι ασφαλείς. Αυτό αποτελεί δέσμευση μας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις περιουσίες τους και θα μπορούν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή, ενώ θα μπορέσουν να συνεισφέρουν με τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, στην ανοικοδόμηση της χώρας μας.

Θεωρείτε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, μπορεί να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των Ταλιμπάν και της Δύσης;

Όταν σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα υπάρξει άμεση επαφή με όλες τις ισλαμικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. Θα μπορούν να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας. θα μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας.

Θα δεχόσασταν μία ειρηνευτική δύναμη στο Αφγανιστάν στο μέλλον, είτε από την Τουρκία, είτε από την Ελλάδα;

Ο λαός του Αφγανιστάν θέλει την ελευθερία του. Έχουμε τον έλεγχο σε ολόκληρο το Αφγανιστάν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας.

Τι ουσιαστικά έχει αλλάξει στο καθεστώς των Ταλιμπάν, αν προβούμε σε μία αναδρομή 20 χρόνια πριν;

Σε ότι αφορά τα πιστεύω μας και τους κανόνες μας, αυτά παραμένουν τα ίδια. Επιθυμούμε μία ανεξάρτητη χώρα. Θέλουμε μία ισλαμική κυβέρνηση στην εξουσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments