Αρχική Videos Έκλεισαν την Ακρόπολη για να μπορεί να την επισκεφθεί ο Σολτς

Έκλεισαν την Ακρόπολη για να μπορεί να την επισκεφθεί ο Σολτς

0
Dodekanisos

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Και τους δυο τους συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ για αρκετή ώρα ο χώρος έμεινε κλειστός για το κοινό προκειμένου να ξεναγηθεί ο Γερμανός πολιτικός. Μαζί τους ήταν και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αμέσως μετά έφυγαν για το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχουν συζήτηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ψηλά στην ατζέντα είναι το θέμα της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλη την Ευρώπη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον κόσμο ο οποίος δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Αλλά και η Ουκρανική κρίση είναι κάτι που θα αναλυθεί και από τους δυο καθώς στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές αυτό στην περίπτωση Ελλάδας και Γερμανίας επισφραγίστηκε και με τη συμφωνία «κυκλικής ανταλλαγής», προκειμένου να στηριχτεί η άμυνα της Ουκρανία.

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία από την Ελλάδα, η οποία σε αντάλλαγμα θα τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα τεθωρακισμένα οχήματα Marder που παραχωρούνται από τη Γερμανία στην χώρα μας. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί από τον περασμένο Ιούλιο και πραγματοποιήθηκε τώρα ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Γερμανία στις 3 Νοεμβρίου οπότε θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ξανά.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments