Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εκδηλώσεις από τη ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της 4ης παγκόσμιας εβδομάδας οδικής...

Εκδηλώσεις από τη ΕΥΘΥΤΑ στο πλαίσιο της 4ης παγκόσμιας εβδομάδας οδικής ασφάλειας του ΟΗΕ

0
Dodekanisos

Εκδηλώσεις –Δράσεις για μικρούς και μεγάλους με θέμα την ταχύτητα.

Από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου εκδόθηκε δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τυπικά οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συμμετέχοντας στη φετινή 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (8-14/5) η οποία ήταν αφιερωμένη στην ταχύτητα. Εμείς συνεχίζουμε…
Σώστε Ζωές- Ελαττώστε Ταχύτητα: Νέα καμπάνια για την ταχύτητα. Η καμπάνια περιλαμβάνει ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, αφίσα και έντυπο που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας. Τα σποτ προβάλλονται από τους Ρ/Σ και Τ/Σ της Ρόδου και το έντυπο ήδη διανέμεται.
Έκθεση ζωγραφικής και ψηφιακής τέχνης : Οδική Ασφάλεια Σώστε Ζωές. Πρωταγωνιστές τα παιδιά. Στο Νεστορίδειο Μέλαθρον-πλατεία Χαρίτου, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα μέχρι της 23/5/2017
Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο, Ειδικά σχολεία της Ρόδου, Κάσου και Καρπάθου με ατομικά και ομαδικά έργα. Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν έργα μεταξύ των οποίων ζωγραφιές, αφίσες, τραγούδια μελοποιημένα, στίχοι τραγουδιών, video, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ και ψηφιακά παιχνίδια. Τα έργα των παιδιών διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους, την αισθητική τους, τον φανταστικό τρόπο μεταφοράς όλων των μηνυμάτων και προωθούν μηνύματα ασφαλούς μετακίνησης για όλους μας, προσδοκούν και ονειρεύονται ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Αξίζει να την επισκεφθείτε. Οι ζωγραφιές, τα ποιήματα και τα τραγούδια που διακρίθηκαν θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση για το 2017 και θα προβληθούν από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, όπως άλλωστε κάνει από το 2009. Έπαινος συμμετοχής θα δοθεί σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, ως ένδειξη εκτίμησης και επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους στην έκθεση.
Εσπερίδα με θέμα: Οδική Ασφάλεια: Δικαιοσύνη-Πολιτισμός-Πολιτεία-Πολίτες: Σώζουμε Ζωές.
Εισηγητές:
Ουρσουζίδης Γεώργιος: Βουλευτής Ν. Ημαθίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής
Κτιστάκης Γεώργιος: Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου
Ανδριωτάκης Εμμανουήλ: Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Κορδολαίμης Ανδρέας: Αντιστράτηγος εα. Πρώην Δ/ντής Τροχαίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Καθηγητής Σχολών Αστυνομικής Ακαδημίας
Η πρόεδρος Ε. Καρύδη τόνισε, ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί αντικείμενο μείζονος εθνικής και κοινωνικής σημασίας. Μια χώρα που δεν έχει θεσπίσει Στρατηγικό Σχέδιο Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, όπως η χώρα μας λογικό είναι να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των τροχαίων υπήρξε παθητική και μοιρολατρική χωρίς να έχει καταβληθεί η απαιτούμενη συντονισμένη βούληση της πολιτείας Η αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων και η οδική ασφάλεια είναι κατ’ εξοχήν υπόθεση του Κράτους και πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο κάθε κυβερνητικής πολιτικής.
Πολύτιμα τα συμπεράσματα της Εσπερίδας. Διαφάνηκε με τις εισηγήσεις των ομιλητών, του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη Γιάννη, ότι Πολιτεία –Δικαιοσύνη- πολίτες, οφείλουν να συνεργαστούν για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων με δεδομένο ότι σε όλες τις χώρες που υιοθέτησαν πολιτικές που οδήγησαν στον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων Πολιτεία-Δικαιοσύνη και πολίτες αποτέλεσαν βασικό τομέα της ολοκληρωμένης παρέμβασης και ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ουσιώδη συνιστώσα της ποιότητας της ζωής και του πολιτισμού μια χώρας. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εισηγητές και δώρα τετράδια με έργα των μαθητών –παιχνίδι-dvd.
Σεμινάριο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΔΙΚΥΚΛΟ. Μηνούδης Γιάννης, Παιδαγωγός Κυκλοφορίας της Σουηδίας
Εν κατακλείδι το βιωματικό κομμάτι περιλάμβανε τρείς ενότητες που η κάθε μια αποκάλυπτε τους κινδύνους που ενδεχομένως θα προκύψουν αν δεν ληφθούν μέτρα από τον οδηγό που βελτιώνουν τις συνθήκες ασφαλούς οδήγησης. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την ευθύνη του οδηγού να είναι εμφανής στην κυκλοφορία. Η δεύτερη ενότητα αφορά την ευθύνη του οδηγού να φρενάρει με πλήρη απόδοση του συστήματος πέδησης. Η Τρίτη ενότητα περιλαμβάνει την απαραίτητη επίγνωση στον χειρισμό της μοτοσικλέτας και την σχετική ταχύτητα σε στροφή που η διάμετρος του νοητού κύκλου είναι περίπου 32 μέτρα. Πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2017 στην είσοδο του Καρακόνερου. Στους συμμετέχοντες δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Ιστιοπλοϊκός αγώνας «Τρίγωνα 2017» Διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιξιάς. Ο ΑΣΙΑΘΡ στήριξε τη δράση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ για την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ και συμμετείχε εντάσσοντας τον αγώνα στη δράση αυτή. Έτσι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα σκάφη μετέφεραν το μήνυμα «ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ – ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ».
Δραστηριότητες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
«Ο πρίγκιπας Λεμόνης στο αυτοκίνητο» Τραγούδι από τον δάσκαλο του Ε1 Γιώργο Σακελλαρίδη
«Ακολουθεί ενημερωτικό μήνυμα» κείμενο Χριστίνα Χαραυγή -παρουσίαση μαθητές Ε1 και Ε2 Ένα μήνυμα προς του γονείς για την κακή οδική συμπεριφορά των γονέων και τα λάθος πρότυπα που όλοι οι γονείς ηθελημένα ή όχι, δίνουμε στα παιδιά μας.
Ανθή Κόγκα – Χριστίνα Χαραυγή «Το πάζλ» κάθε κομμάτι του …ας γίνει «κομμάτι» της ζωής μας
Ηλεκτρονικά παιχνίδια (σταυρόλεξο ,κρυπτόλεξο, ακροστιχίδα) Κατερίνα Κόμπου –Νίκος Ασκητής
«Ο μικρός πιγκουίνος κάνει ποδήλατο» από το βιβλίο «Ο δρόμος με τις παγίδες» εκδόσεις Φλούδας Μια μικρή ιστορία για τα παιδιά, με τον ήρωα μας Πιγκουίνο, φτιαγμένο από πλαστελίνη και το σκηνικό ζωγραφισμένο από τα παιδιά.
1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017. Στα πλαίσια της 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, συμμετέχει η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συμμετέχει στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου 2017, στις 22 και 23 Μαΐου 2017. Στόχος της συμμετοχής «Σώστε ζωές- Ελαττώστε Ταχύτητα» είναι να γνωρίσουν οι μαθητές στην πράξη βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ και να βιώσουν το βιωματικό παιχνίδι πως συμπεριφέρονται οδηγοί που έχουν καταναλώσει αλκοόλ να και να ευαισθητοποιηθούν ως αυριανοί οδηγοί ώστε να τηρούν τα όρια ταχύτητας και τους κανόνες οδικής ασφάλειας.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments