Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

0
Dodekanisos

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ροδινιού η εκδήλωση που οργάνωσαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτές των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ της εταιρίας Α.Μ.Κ.Ε Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου. Η εκδήλωση που είχε θέμα «Εκεί που Σμίγει η Αγάπη» ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων Με αναπηρίες» που γιορτάζεται κάθε έτος στις 3 Δεκεμβρίου.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Ρόδου στο καλωσόρισμα του, «…σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αγάπης, είναι μία αφορμή για να έρχεται στο προσκήνιο η δίκαιη διεκδίκηση των Ατόμων με Αναπηρίες για ισότιμη θέση στην κοινωνία». Ο Δήμος Ρόδου έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη δημιουργία δομών προσανατολισμένων στη ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για τα παιδιά με αναπηρίες. Νέο ειδικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, ειδικό γυμνάσιο πρόκειται να λειτουργήσουν στο νησί μας. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, δηλαδή της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα των ευκαιριών.
Κεντρικό ρόλο στην γιορτή που οργάνωσαν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΕΣΤΙΑ» & «ΠΝΟΗ», έπαιξε η θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τα παιδιά, βασισμένη στην παρουσίαση αποσπασμάτων από το αριστουργηματικό έργο του συγγραφέα κου. Ευγένιου Τριβιζά «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» σε διασκευή του κου. Κων/νου Τρέχα, υπεύθυνου θεατρικών παραστάσεων των παιδιών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΕΣΤΙΑ» & «ΠΝΟΗ».
Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Παυλίδη Σοφία, παιδοψυχολόγος Msc – Προιστάμενη Κέντρου Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Δήμου Ρόδου, η οποία προσέγγισε πολύ στοχευμένα μέσα από την ομιλία της το θέμα «Στηρίζοντας το παιδί με αναπηρία και την οικογένειά του». Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με τις καθημερινές δράσεις των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ- ΜΕΑ και για το κλείσιμο της γιορτής τραγούδησαν τα παιδιά με την χορωδία του 1ου ΚΑΠΗ ΡΟΔΟΥ χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Την σεμνή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, ο πρόξενος Τουρκίας κ. AtifSekercioglou, εκπρόσωποι της 95 ΑΔΤΕ, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Ζωάννου, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκάς, ο πρόεδρος κ. Πετράκης της ΑΜΚΕ και τα μέλη του Δ.Σ της ΑΜΚΕ κ. Γιαννακάκης και ο κ. Καλαθενός, ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες επαρχίας Ρόδου κ. Ζηδιανάκης και ο κ.Γλυνός ο οποίος είχε διατελέσει (πρώτος) πρόεδρος της ΑΜΚΕ. Την αίθουσα ζέσταναν με το χειροκρότημά τους βέβαια καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών.
Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Πετράκης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους οργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και όλους τους συντελεστές της γιορτής και συγκεκριμένα: Τη χορωδία του ΚΑΠΗ Ρόδου, τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ Ρόδου για την παραχώρηση της αίθουσας και για τα εδέσματα, τον κ. Αρβανίτη Δημ. για την παραχώρηση της μικροφωνικής, τον κ. Φτάκλα Μιχ. για την μουσική επιμέλεια της θεατρικής παράστασης , την κα. Τσιμπιδάκη Ασημ. Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών της, τον dj Τριαντάφυλλο Τσαμπίκου για την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης, το κατάστημα «JOY- Γιαννακάκης» για την χορηγία καπέλων για την παράσταση των παιδιών και τέλος όλα τα ΜΜΕ για την στήριξή τους προωθώντας την εκδήλωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments