Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εκδηλώσεις για τις κοινωνικές δομές της Α.Μ.Κ.Ε. Ρόδου

Εκδηλώσεις για τις κοινωνικές δομές της Α.Μ.Κ.Ε. Ρόδου

0
Dodekanisos

Στο ξενοδοχείο «BEST WESTERN PLUS – PLAZA HOTEL» διοργανώθηκε φέτος η κοπή της βασιλόπιτας των κέντρων «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της ΑΜΚΕ Δήμου Ρόδου ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου PLAZA.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, παρουσία των εργαζομένων, των παιδιών ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Σωτήρης Πετράκης ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους για την νέα χρονιά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και συνεχάρη τους εργαζομένους για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν αλλά κυρίως για την φροντίδα που εισπράττουν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούν οι δομές υπό την αιγίδα της ΑΜΚΕ Δήμου Ρόδου.
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του κτιρίου ΚΕΦΙΑΠ Δωδεκανήσου που στεγάζεται ως σήμερα η δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ με απώτερο σκοπό την συγκέντρωση των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε μία ενιαία εγκατάσταση άρτια εξοπλισμένη». Έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις με την διοικήτρια του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου και του αρμόδιου υπουργείου για την παραχώρηση του κτιρίου του ΚΕΦΙΑΠ στο Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες. Τέλος ευχαρίστησε θερμά την διοίκηση του ξενοδοχείου «BEST WESTERN PLUS -PLAZA HOTEL» για την πρωτοβουλία της να φιλοξενήσει την εκδήλωση των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και για την προσφορά των κερασμάτων και της βασιλόπιτας.
Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου και η κα αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης υγείας και πρόνοιας κ. Σωτρίλλης Θωμάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επιπλέον η κα Δέσποινα Μουτάφη μέλος του Δ.Σ της ΑΜΚΕ, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Καλαθενός και η περιφερειακή σύμβουλος κα. Ελευθερία-Παρασκευή Φτακλάκη.

Με χαμόγελα και αγάπη γέμισε την βδομάδα που μας πέρασε και το Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Αποστόλων στο καθιερωμένο πλέον «γεύμα αγάπης» που διοργανώνει ο πατήρ Παΐσιος Φαρμακίδης της ενορίας Αγ. Αποστόλων, προς τιμήν των παιδιών, των ηλικιωμένων μελών και των εργαζομένων των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΗΦΗ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Δήμου Ρόδου. Η συνεισφορά της εκκλησίας είναι σημαντική στο έργο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου και ιδιαίτερα σε μία ευαίσθητη περιοχή όπως είναι αυτή των Αγ. Αποστόλων. Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ της ΑΜΚΕ εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον πατήρ Παΐσιος Φαρμακίδη για το «γεύμα αγάπης».
Για το έτος 2019 και οι δύο δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος ΠΕΠ ΑΜΕΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2014-2020 και του ΕΠ.ΑΝΑΔ.ΕΔΒΜ με τελικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Συνολικά, απασχολούνται δημιουργικά σε καθημερινή βάση 40 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, νοητική στέρηση, σύνδρομο DOWN, κτλ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments