Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Εκατόμβη νεκρών στο Μεξικό από το νέο φονικό χτύπημα του εγκέλαδου

Εκατόμβη νεκρών στο Μεξικό από το νέο φονικό χτύπημα του εγκέλαδου

0
Dodekanisos

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μεξικό, με επίκεντρο στην πολιτεία της Πουέμπλα, νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν αξιωματούχοι οι νεκροί υπερβαίνουν είναι τουλάχιστον 119, πολλοί εκ των οποίων -54 τον αριθμό- στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος.

Στην πρωτεύουσα υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 4 νεκρούς, ενώ στην πολιτεία του Μεξικού και στην πολιτεία Πουέμπλα γίνεται λόγος για 9 και 26 νεκρούς αντίστοιχα. Ωστόσο, έντονοι είναι οι φόβοι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί πολύ εύκολα να αυξηθει καθώς πολλές είναι οι αναφορές για δεκάδες εγκλωβισμένους σε σπίτια που κατέρρευσαν.

 

Το αεροδρόμιο της πόλης της Μεξικού έχει κλείσει, με τις πτήσεις από και προς τον αερολιμένα να έχουν σταματήσει. Ο πρόεδρος της Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο ακύρωσε επίσκεψη στην πολιτεία Οαχάκα και επέστρεψε στην πρωτεύουσα, ενώ την κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Νιέτο, 27 κτίρια κατέρρευσαν στην πόλη του Μεξικού.

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτήρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτηρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Όπως μεταδίδει το Associated Press στην πόλη το Μεξικού χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σε κεντρικές οδούς σε κατάσταση πανικού, ενώ η πλατεία γύρω από το Μνημείο Ανεξαρτησίας είναι γεμάτη ανθρώπους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments