Αρχική Videos “Είσαι διπρόσωπος, δώστε πίσω στην Αργεντινή τα νησιά Φώκλαντ!”

“Είσαι διπρόσωπος, δώστε πίσω στην Αργεντινή τα νησιά Φώκλαντ!”

0

«Διπρόσωπο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά από τη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα της από την Ουκρανία προκειμένου να είναι δυνατές οι συνομιλίες για την εύρεση λύσης. Ο Μεντβέντεφ είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

 

“Αυτό ισοδυναμεί με ψέματα, διπροσωπία και ακραίο κυνισμό. Οι Βρετανοί θα έπρεπε να έρθουν καλύτερα από τα νησιά Φώκλαντ και να τα δώσουν πίσω στους Αργεντινούς. Τα Φώκλαντ δεν είναι Βρετανικά, αλλά της Αργεντινής!” είπε ο αξιωματούχος.

Επίσης συνεχάρη την εθνική Αργεντινής για την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ. «Ετσι πρέπει να πας και με την εξωτερική πολιτική!». είπε ο Μεντβέντεφ απευθυνόμενος στον Σούνακ. Τα νησιά Φώκλαντ, που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Ατλαντικό, αποτελούν αντικείμενο εδαφικής διαμάχης μεταξύ της Αργεντινής και του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 200 ​​χρόνια. Τον Απρίλιο του 1982 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των χωρών. Η χώρα της Νότιας Αμερικής ηττήθηκε, χάνοντας 649 στρατιώτες σε δυόμισι μήνες μάχης. Οι απώλειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθαν σε 255 άτομα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments